JuniorAchievementBulgaria
header_pic

На 5 юни ще се проведе седмото издание на бизнес форума „Изгряващи звезди”

2015-06-05

На 5 юни ще се проведе седмото издание на бизнес форума „Изгряващи звезди”

 

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ? – RISING STARS 2015 - Прочети тук!

Най-големият младежки бизнес форум – „Изгряващи звезди“, организиран от ДАБ ще се проведе тази година на 5 юни. Официален гост на церемонията за откриване на форума ще бъде Президентът Росен Плевнелиев. Интер Експо Център София ще посрещне над 400 ученици и студенти от цяла България, които ще представят своите идеи за продукти и услуги, разработени през 2014/2015 г. в програмите Учебна компания (ученици) и Startup program (студенти).

В журито ще се включат топ мениджъри от бизнеса, предприемачи и представители на държавните институции, за да определят кои участници ще получат престижните призове за „Най-добра учебна компания на България за 2015-та” и „Най-добра студентска компания (стартъп) на България за 2015-та”. Една младежка компания ще спечели и специалната награда на Хюндай в размер на 15 000 евро. Жури от представители на топ медии у нас ще даде награда в категория „Медийна награда за млади предприемачи "Малки стъпки към успеха". Партньорите ни от Samsung ще връчат награда в категория „Образование на бъдещето (Smart Education)“.

Мащабният бизнес форум събира 30 ученически предприемачески компании от 14 града и 25 студентски компании, представящи 10 български университета. В него участват и най-добрите младежки компании, спечелили регионалните панаири за учебни компании, които се проведоха в началото на месец май в Русе, Пловдив и Благоевград.

Победителят сред студентските компании ще вземе участие в състезанието за „Най-добра студентска компания на Европа“ 2015, което ще се проведе в Лисабон, Португалия в началото на юли. Най-добрата ученическа компания ще се бори за приза „Най-добра учебна компания на Европа“ 2015 в Берлин, Германия, в края на месец юли.

Младежки бизнес форум „Изгряващи звезди” се организира като кулминация на обучението на младежите по програмите на Джуниър Ачийвмънт България „Учебна компания” и „Учебна компания за студенти” - Startup program. В рамките на учебната година участниците основават своя учебна фирма по модел на дружество с ограничена отговорност, като набират дялове помежду си. Следвайки модела на „учене чрез практика” екипът генерира бизнес идея, организира работата във функционални отдели, провежда маркетингово проучване, разработва прототип на продукт/услуга, подготвя бизнес план и осъществява продажби.

 

Програма

Логистична Информация

Форумът „Изгряващи звезди” ще се проведе със съдействието на: