JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Руди от Rudi, Duli, Muden I Kukusheff

2016-07-18

Руди от Rudi, Duli, Muden I Kukusheff

 

Разкажете ни за себе си:

Казвам се Радослав, всички ми казват Руди, на 32 години за сега, завършил съм Бакалавър „Международни икономически отношения“ с Английски и Арабски в Стопанската Академия и Магистратура „Международен бизнес и мениджмънт“. В момента се занимавам най-общо казано със стратегии в една от големите международни компании. В свободното си време правя музика и това ме прави щастлив.

 

Какъв бяхте като малък, за какво мечтаехте?

Бях скромен, за разлика от сега, исках да стана дипломат в посолство и по-конкретно нещо като таен агент. Интересно е, че ми се отдаде възможност да работя в посолство, но прецених, че не е точно това което искам към даденият момент. Също така исках да стана и професионален музикант. Това донякъде ми се получи, макар и не чак толкова професионален.

 

Участвали сте в инициативата ,,Мениджър за един ден”  на Джуниър Ачийвмънт България. Разкажете ни повече за това преживяване.  

 

Беше преди много години, сега като се замисля и най-хубавото е, че инициативата на Джуниър Ачийвмънт България продължава с все по-големи амбиции. Помня, че ни раздадоха в икономическият техникум във Велико Търново, където учех да попълним анкети. На базата на тях ме избраха и ме профилираха, че съм с афинитет към медиите. Факт е, че всичко свързано с техника, медии, аудио обработки и тн. ме влечеше, но след като прекарах един ден в BTV, интереса ми стана още по-голям. Беше изключително впечатляващо преживяване за мен тогава. Първо начина, по който беше организирано посрещането ни от JA, професионализма и приятелското отношение на всички. След това самият ден беше изключително динамичен – бяхме сред топ репортерите, стояхме на столовете им, „помагахме“ да се подготвят, бяхме зад кулисите на Шоуто на Слави, аз лично прекарах няколко часа с екипът на Канна Рачева в една съдебна зала. Страшно много неща видях, които ме направиха по-богат емоционално.

Тези емоции със сигурност дадоха отражение в пътищата, които поех в последствие. Макар и само за един ден, това беше един много важен ден. Още си пазя грамотата за участието.

 

Кога и как открихте своята страст към музиката?

Смятам, че музиката е във всеки по всяко време. Аз лично я открих доста време след като тя откри мен. Като дете свирих 6 години на цигулка, ходих на солфеж. Мисля, че бях добър в това, бях солист на квартет. В момента в който обаче ми смениха преподавателката и методиката на обучение се смени с удар с лъка по главата за сгрешена нота, пожелах много здраве на класическата музика. Доста време след това една китара попадна при мен и един приятел ми показа основните акорди. Оказа се, че има доста сходни неща с цигулката, а и слухът ми се беше научил да чува правилните тонове. После се появиха компютрите и ми стана изключително интересно да комбинирам аналоговите инструменти с дигитални. И така започнах да правя музика. Но я правех само за себе си и за забавление на приятелите ми.

 

Разкажете ни повече за историята на Rudi, Duli, Muden I Kukusheff. 

С момчетата се събрахме случайно по стечение на обстоятелствата. С Дули работехме заедно в компанията, а той държеше да ме запознае с негов приятел рапър – Мудния. Веднъж ми дойдоха на гости във Велико Търново и по пътя бяха нахвърляли една камара рими. На място сглобих инструментал и се получи нещо забавно. Седмица след това се завърна от актьорското си обучение в Англия и Кукушев и той добави още готини неща. Решихме да запишем професионално благодарение на приятел на Мудния, който шлифова нещата и се получи първата ни песен. От там се появиха готини хора, които харесаха това, което сме направили и предложиха да ни направят видео безплатно, от там изведнъж се оказа, че хората го харесват и медийната вихрушка ни пое.

 

Какви са трудностите, пред които се изправят младите изпълнители у нас?

 

Трудностите са като в цял свят. Независимите изпълнители се опитват да пробият и да бъдат максимално самостоятелни, големите лейбъли се опитват да промотират своите изпълнители навсякъде и на всяка цена. Всеки гони своят интерес. За съжаление пазара в България е много малък и печалба не може да се очаква, освен в единични случаи. Още по малко за групи. Но пък за сметка на това пазарът не е пренаситен с продукция и е много по-лесно да направиш нещо, което не е правено.  Все пак основният доход за изпълнителите идва от живите участия. Хубавото е, че няма някаква омраза между изпълнителите (или поне не се показва) и когато се съберем на общи участия е като на училищен лагер.

Една от лошите черти на малкият пазар е, че често шуробаджанащината се проявява и на хората се пробутват не дотам хубави „творби“, което изкривява разбиранията на хората за качество. Общо взето медиите правят изпълнителите звезди, а не продукцията им.

 

На какво се дължи успехът Ви според Вас? 

Ако знаех формулата щях да я прилагам постоянно. Няма формула. Мисля, че основно ни харесват защото сме себе си. Клиповете ни са като риалити, защото ние обикновено снимаме докато се забавляваме. Плюс това когато сме на участие наистина се забавляваме и не го приемаме като работа. Дули, Муден и Кукушев са актьори и са супер забавни за гледане каквото и да правят. Освен това те си имат и постановки, които правят по театри (в страницата на групата, често се публикуват датите). В някои от песните директно се влиза в роля, което също е доста забавно и за нас и за публиката.

 

С какво се занимавате извън света на музиката?

Извън музиката съм в корпоративният свят. От 9 до 6 съм с риза, след 6 съм артистичен. Води до биполярни отклонения. Освен това се занимавам с дигитална дистрибуция на други артисти, монетизация на реклами и тн. Сега обмислям още нещо, но когато го реализирам ще споделя ако е успешно. Кукушев е основно в актьорската сфера, често може да го видите в различни реклами. Правим и аудио реклами. Дули и Мудния в момента са 100%-тови артисти.

 

Какви са бъдещите Ви планове?

Плановете са да се развиваме във всички неща, с които се занимаваме. Както казва един мой приятел ако преди една година си бил в същата позиция, която си сега или по-добре, значи нещо не правиш както трябва. Много ни се иска да си издадем най-накрая албума. Просто защото имаме много какво да кажем, а времето е малко. Искаме да правим още нови и интересни неща, защото ни забавляват и ни карат да се чувстваме активни.

 

Ако можехте да опишете с три думи какво за Вас е музиката, кои биха били те?

Безгрижие, Усмивки, Щастие!