JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

168 събития ще се проведат в Световната седмица по предприемачество 2015

2015-11-16

168 събития ще се проведат в Световната седмица по предприемачество 2015

 

Световната седмица по предприемачество започва на 16 ноември в България с учебни прояви в цялата страна. Инициативата, която се организира от JA България, включва общо 168 събития в над 70 населени места в страната.

През Световната седмица по предприемачество ще бъдат организирани иновационни лагери и открити уроци в 125 учебни заведения в страната, като се очаква над 4500 ученици да се включат в инициативите. 51 бизнес консултанти ще помагат на учениците при решаване на бизнес казуси или ще участват като гости и лектори в провеждането на открит урок.  

За осма поредна година Джуниър Ачийвмънт България е домакин на Световната седмица по предприемачество за страната ни. През 2015 тя ще се проведе в периода 16-22 ноември. В рамките на тази седмица милиони млади хора по света вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие. 

 „Световната седмица по предприемачество е един празник на инициативността и нашата организация е щастлива и горда от факта, че толкова много училища в страната ще се включат с иновационен лагер или открит урок в бизнес областта. Темата за въвеждането на обучение по предприемачество е особено актуална сега и е чудесно, че чрез присъствието и програмите на Джуниър Ачийвмънт, обществото е една идея по-готово за положителната промяна, която предстои в образованието.” каза Милена Стойчева, Изпълнителен директор на JA България.

В рамките на Световната седмица по предприемачество ще бъдат организирани 44 иновационни лагера и 121 открити урока в различни училища в цялата страна. Стотици млади хора ще имат възможността да се включат в инициативите, които са посветени на креативността, иновациите и творческото преобразяване на нашата действителност. Целта на глобалната инициатива, в която през миналата година се включиха 149 държави и 8,500,000 души, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл.

 

Още събития, които ще се проведат през Световната седмица по предприемачество, инициирани от Джуниър Ачийвмънт България:

 

16.11.2015: Откриваща пресконференция за проекта „Проучване и повишаване на нивото на финансова грамотност на българските ученици (The Financial IQ project)“Ключово за седмицата е откриващото събитие, с което стартираме – Джуниър Ачийвмънт България организира в пресцентъра на НДК пресконференция, с която обявяваме старта “Тhe Financial IQ project”, чиято тема е проучването и повишаването на нивото на финансова грамотност на българските ученици. На събитието за първи път ще бъдат оповестени детайли около предстоящата инициатива, в която наши партньори са Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD), Министерството на образованието и науката, NN България, MasterCard и УниКредит Булбанк.

 

17.11.2015: „Ден на лидеритезаедно с MasterCard организираме „Ден на лидерите“, инициатива, вдъхновена от европейската инициатива на Джуниър Ачийвмънт „Leaders-for-a-Day“. Тя ще се проведе в офиса на нашите партньори и ще даде възможност на няколко амбициозни студенти, избрани от Джуниър Ачийвмънт и MasterCard да прекарат един ден на работа заедно с топ мениджмънта на компанията. Един от тях, на база на своето представяне, ще бъде поканен на 6-месечен платен стаж в MasterCard България, където ще натрупа опит в областта на маркетинга и работата с клиенти.

В рамките на Световната седмица по предприемачество 2015 ще обявим и съвместния проект на Джуниър Ачийвмънт с 19. СОУ “Елин Пелин” в София – Учебна бизнес практика. В края на седмицата в СГСАГ ще организираме и събитие за официалното връчване на автомобил от Хюндай, който училището спечели в надпревара с много училища от цяла Европа, участвайки в съвместния проект на Джуниър Ачийвмънт и Хюндай Европа „Умения за бъдещето“.