JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

30 студенти бяха на лов за иновации в Нестле

2017-12-19

30 студенти бяха на лов за иновации в Нестле

Джуниър Ачийвмънт България и Нестле България организираха двудневен иновационен лагер за студенти под наслов „На лов за иновации“ на 14 и 15 декември 2017г. Участие в събитието взеха 30 студенти от 10 български университета, които се обучават в 14 различни специалности като Стопанско управление, Социален мениджмънт, Бизнес администрация, Маркетинг, Телекомуникации и други.

В рамките на иновационния лагер беше предоставен реален казус, подготвен от мениджмънта на НЕСТЛЕ България. Казусът засегна конкретни предизвикателства и проблеми, пред които е поставена компанията в момента. Участниците, разделени в екипи от по 6 човека разполагаха със „следи“, както при всеки лов, които да помогнат за разрешаването на поставения казус и преминават през различни етапи като анализ, проучване и представяне на идеи.

„Двудневният иновационен лагер не беше просто състезание между няколко отбора - в "На лов за иновации" преследване имаше, но целта беше идеи, приятелства и емоции. През последните месеци уча в бизнес академия и двата дни в Нестле с реалния казус ми бе дадена възможността да затвърдя знанията си, и то забавлявайки се. JA за пореден път изпълни своята мисия - да вдъхновява и поощрява. каза Мира Ереева, студент в специалност „Книгоиздаване“ от СУ „Св. Климент Охридски“ и JA Bulgaria Alumna.

Сред основните идеи и решения на казуса бяха създаване на приложение, както и платформа, която да съдържа видеа и предизвикателства за всички регистрирани. Генерираните идеи бяха направени в следствие на предварителен анализ, както и теренно проучване на приложимостта на техните идеи в супермаркети в София след края на 1-вия ден от събитието.