JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Ja България и MasterCard обявяват съвместна стажантска програма за студенти

2015-10-01

Ja България и MasterCard обявяват съвместна стажантска програма за студенти

Ако сте студент и искате да намерите стажанска програма за развитие на своята кариера, можете да кандидатствате за участие в инициативата до 31 октомври 2015 тук: http://www.jotformpro.com/form/52581138073959

 

Джуниър Ачийвмънт България и MasterCard организират съвместна стажантска програма, за да предоставят атрактивна кариерна възможност за амбициозен студент от български университет, който да постави начало на своята професионална реализация с шестмесечен платен стаж в MasterCard.

До края на месец октомври 2015 г. студентите могат да кандидатстват за участие в инициативата и да получат възможност за платен стаж чрез регистрация  тук: http://www.jotformpro.com/form/52581138073959

 

Съвместният проект е под наслов „Ден на лидерите“ и е вдъхновена от европейската инициатива на Джуниър Ачийвмънт „Leaders-for-a-Day“. Кандидатстването за стажанската програма за студенти ще става с автобиография и кратка мотивация (до 1500 знака) на английски език на тема С какво позицията в MasterCard ме привлича? Екипът на MasterCard ще прегледа с интерес всички кандидатури.

 Трима от кандидатствалите студенти ще бъдат поканени за участие в „Ден на лидерите“ и ще прекарат един работен ден в MasterCard в София на 17-ти ноември 2015 г. Мениджмънтът на компанията в България ще им постави специални работни предизвикателства и ще им даде възможност да се потопят в работното ежедневие на компанията. В края на деня ще стане ясно кой от тримата финалисти ще продължи престоя си в MasterCard под формата на шестмесечен платен стаж.

Знаем, че вашето обучение е най-важно и трябва да бъде приоритет за вас. Именно по тази причина обявеният стаж за студенти е максимално флексибилен – представлява почасова работа, съобразена с вашия график. Ако графикът ви го позволява (ваканции, пр. ) може да работите и на пълен работен ден. 

"Тази инициатива е важна за нас, тъй като MasterCard винаги се отдава изцяло на своя ангажимент да инвестира в младите хора. Сигурен съм, че ще срещнем ярки млади кандидати, които ще дадат най-доброто от себе си и ще се превърнат в бъдещи лидери.", каза Артур Туремка, Генерален мениджър на MasterCard за региона на Балканите.

„Тази инициатива е още една възможност за световна кариера в България, която Джуниър Ачийвмънт, чрез своите корпоративни партньори, дава на младите хора у нас. Сигурна съм, че кандидатите за инициативата „Ден на лидерите“ и за стажа в MasterCard ще проявят предприемчивост и ще заявят ясно своето желание за личностно и професионално развитие, за да се отвори пред тях вратата на корпоративния свят“, каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на „Джуниър Ачийвмънт България“.

Съвместният проект на Джуниър Ачийвмънт и MasterCard е вдъхновен от „Leaders-for-a-Day“ („Лидери за един ден“) на Джуниър Ачийвмънт Европа, който се провежда през октомври в още десет европейски държави. Инициативата дава възможност на студенти, които са преминали през някоя от програмите по предприемачество на Джуниър Ачийвмънт, да прекарат един ден на работа заедно с топ мениджър от бизнеса или от институция. Целта е да се даде възможност на учениците и студентите да взимат по-добри и обосновани решения за своя професионален избор. Този един ден вдъхновява младежите да бъдат предприемчиви по отношение на своята кариера и по-лесно да започнат работа. Дава им възможност да придобият важни умения, които ще ги превърнат в желан избор за работодателите и ще им помогне по-лесно да направят прехода от образованието към професионалния живот.