JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Джуниър иновационен лагер за Световната седмица на парите

2017-03-28

Джуниър иновационен лагер за Световната седмица на парите

 

На 28.03.2017 г. в смарт класната стая на JA България и Самсунг Електроникс се проведе първият по рода си финансов иновационен лагер за деца в начален етап.

Събитието бе част от Световната седмица на парите 27 март – 02 април 2017 г. (Global Money Week), която се организира от Child & Youth Finance International в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Джуниър Ачийвмънт България за втора година се включва в инициативата заедно със своите партньорски училища в страната.

В иновационния лагер участие взеха 50 деца от 2. и 3. клас от 23. СУ „Фредерик Жолио-Кюри“ и 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов“, София.

По време на откриващата церемония на събитието, своите поздравления и пожелания към децата отправиха г-н Диян Стаматов, директор на 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов“, и г-жа Ваня Вълкова, помощник-директор на 23. СУ „Фредерик Жолио-Кюри“.

В началото насъбитието г-жа Анета Савова, бизнес доброволец от ОББ, запозна децата по увлекателен и достъпен за тях начин с ролята на банките в живота на хората и важността на спестяването и финансовата грамотност.

Задачата на учениците бе да помогнат на едно семейство със съставянето на неговия месечен бюджет. Малките финансисти трябваше да определят какви са разумните суми за различните разходи и да посъветват семейството за какво и колко може да спестява.

Учениците работиха в смесени групи от двете училища, а в ролята на ментори се включиха гимназисти от 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов“, София. Лагерът приключи с награждаване на трите най-добри отбора, които според компетентното жури са разпределили най-разумно разходите в бюджета.