JuniorAchievementBulgaria
header_pic

JA и Община Бургас се обединиха в името на образованието и развитието на младежите

2017-04-21

JA и Община Бургас се обединиха в името на образованието и развитието на младежите

Часове по предприемачество и дигитални технологии ще бъдат въведени в бургаските училища, а програмата JA Startup – в бургаските университети – това са част от общите инициативи, заложени в споразумението за сътрудничество, което подписаха JA и Община Бургас. 

По време на официалната церемония в общината, кметът Димитър Николов, зам. кметът Йорданка Ананиева и изп. директор на JA Милена Стойчева изразиха готовност за ползотворно сътрудничество, което да предостави на учениците и студентите в морския град възможности за успешно кариерно реализиране, развиване на предприемачески потенциал и създаване на стартиращи компании.

„Бургас е град на младите хора и ние ценим техния глас и тяхната инициативност, наш ангажимент е да ги поощряваме и да им създаваме условия да се развиват. Ще работим за утвърждаването ни като град с иновативна политика в сферата на образованието и за нас сътрудничеството с Джуниър Ачийвмънт е важно.“ – заяви кметът Д. Николов.

 

„Разбирането за необходимостта от обучение по предприемачество в българското училище, за мястото и ролята на това обучение в образователния процес, както и подходите и идеите за формиране на ключовата компетентност "Предприемчивост и инициативност", ще приближи образованието на учащите се до съвременната европейска и световна практика.“ – каза Милена Стойчева. 

Споразумението предвижда сътрудничество  и в изграждането на модел на публично-частно партньорство и създаване на възможности за работа по международни проекти.