JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Как да подобриш шансовете си да намериш стаж или да започнеш работа в престижна компания

2017-09-18

Как да подобриш шансовете си да намериш стаж или да започнеш работа в престижна компания

Искаш да подобриш шансовете си да намериш стаж или да започнеш работа в някоя от най-успешните компании? “Мениджър за един ден” е точно за теб!

 

„Мениджър за един ден” е най-дългоочакваното и популярно от всички събития на JA Bulgaria. Всяка година близо 2000 ученици и студенти в цялата страна имат възможността да тестват своите умения и планират кариерното си развитие. Те прекарват един ден във водещи български и международни компании и учат директно от топ мениджърите им.

Въпреки че са заедно само един ден, много от младежите и техните домакини продължават да поддържат връзка и след това. Предложения за стажове или работа са често срещана практика към добре представилите се младежи.

 

 

 

Няколко интересни факти за събитието:

 

  •          В инициативата се включват компании като Microsoft, bTV, Coca-Cola,  HPE, Porsche, Samsung, Citi, IBM, Deloitte, VMware, Walltopia, Vivacom, Nestle, UniCredit Bulbank.
  •          За 15 години в Националната инициатива „Мениджър за един ден“ са взели участие над 15000 ученици и студенти.
  •          Около 80% от учениците, които участват в инициативата, кандидатстват за участие отново.
  •          Освен за разнообразни позиции в частния сектор, учениците могат да кандидатстват за длъжности като “Президент за един ден” или за позиции във всички министерства в държавната администрация.

 

 

6 причини, заради които да се запишеш в “Мениджър за един ден”

 

  1.       Ще се забавляваш.
  2.       Ще имаш възможността да изпиташ какво е чувството да работиш за емблематична компания в индустрията, която те интересува.
  3.       Ще се доближиш една крачка по-близо до отговора на въпроса “С какво искам да се занимавам”.
  4.       Ще изградиш (или надградиш) своите меки умения. Ще имаш възможност да се научиш как да се реализираш успешно в конкурентна среда, както и ще придобиеш конкретни умения, които ще ти бъдат от полза в бъдеще.
  5.       Ще натрупаш практически опит, който ще те направи по-привлекателен кандидат при кандидатстването за стаж/работа.
  6.       Ще създадеш контакти с бизнеса, които в бъдеще могат да ти се отплатят.

 

 

Не можем да ти гарантираме, че ако участваш в “Мениджър за един ден”, ще започнеш работа в мечтаната от теб компания на момента. Можем само да ти обещаем, че ще прекараш един незабравим ден, в края на който ще си много по-близко до отговора на въпроса “На какво искам да посветя живота си?”.

 

Участието в “Мениджър за един ден” се препоръчва само на ученици и студенти, които са високо мотивирани да открият своето призвание, да натрупат практически опит и да създадат контакти с реалния бизнес. Ангажиментът е обвързан с полагането наусилен труд и предварителна подготовка. 

 

Бъди от първите, които ще научат, когато регистрацията за “Мениджър за един ден“ отвори. Регистрирай се тук: Мениджър за един ден 2017

 

Инициативата ти харесва? Защо не споделиш преживяването с приятел?