JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Работилница по презентационни умения с HP в Пловдив

2018-05-14

Работилница по презентационни умения с HP в Пловдив

 

На 12 май 2018 г. Общинският Детски Комплекс в град Пловдив (ЦПЛР ОДК) беше домакин на работилница по презентационни умения. Събитието се организира от Джуниър Ачийвмънт България по инициатива на бизнес доброволци от HP Bulgaria, със съдействието на Огнян Димитров, който ръководи Школата по мениджмънт към ЦЛПЛР ОДК Пловдив.

Участваха 32 ученици от младежки учебни компании на JA от Пловдив, Пазарджик и Асеновград, които на 1 и 2 юни ще се борят за приза "Най-добра учебна компания", по време на десетото издание на Младежкия бизнес форум “Изгряващи звезди“, организиран ежегодно от JA България. Работилницата по презентационни умения водиха доброволци от HP България: Александър Бекяров, Яница Бекярова, Елена Борисова, Ивайло Димитров, Гергана Генова, Людмила Лисичева, Станислава Стаматова, Християн Цветанов, Лъчезар Венев.

„За нас от Джуниър Ачийвмънт това да свързваме образованието с реалния бизнес винаги е било мисия. Днешната инициатива ни дава възможност да се убедим, че това е правилният начин да се възпитава предприемачески дух и у учениците,  и у учителите. Работилницата в Пловдив, инициирана от нашите партньори от HP България показва и колко е важна вътрешната предприемчивост, като част от професионализма от страна на представителите на бизнеса.“сподели Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

 

Денят беше вълнуващ за всички и много полезен за учениците – те преминаха през няколко етапа – вдъхновяващи истории, среща и работа с ментори, през тайни от кухнята на HP за завладяващ дизайн на презентация и обучение по ораторски умения, до изпробване на новите техники и методи.

 

"Инициативата, която бе реализирана в Пловдив се оказа много навременна и актуална. Тя разкри пред учениците един нов поглед към философията и процеса на подготовка на бизнес презентацията. Освен това срещата с млади и амбициозни специалисти от HP беше един добър пример, както и възможност за бъдеща реализация. За нас учителите остана убеждението, че реалната връзка с бизнеса е един добър начин за стимулиране на учениците и повишаване ефективността на обучението"сподели Огнян Димитров, ръководител в Школата по мениджмънт към ЦЛПР ОДК Пловдив и учител по програмите „Титан“ и „Учебна компания“ на JA България в школата, който е ръководител и на три от учебните компании, които взеха участие в работилницата.