JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Включи се в JA Startup и можеш да спечелиш финансиране до 10000 лв за своята бизнес идея

2017-02-20

Включи се в JA Startup и можеш да спечелиш финансиране до 10000 лв за своята бизнес идея

 

JA България отваря регистрацията за всички, които искат да се включат в програма „Учебна компания за студенти (JA Startup Program)“. И тази година ще предоставим на всички участници ценни практически знания, а на най-успешните екипи и тяхната идея за бизнес - финансиране, възможност 6 месеца да ползват споделено пространство в София Тех Парк и консултации с професионалисти на обща стойност до 10 000лв.

Ако сте екип от студенти бакалаври или магистри, имате иновативна идея и искате да научите как да започнете бизнес, то тогава програма "Стартъп" на JA Bulgaria е за вас. Инициативата представлява ускорен практически курс по предприемачество, насочен към това как се създава и управлява собствен бизнес. В рамките на няколко месеца вие ще сформирате екип и ще развиете своята бизнес идея, ще разработите прототип на продукта/услугата и ще представите бизнес и финансова обосновка на проекта си.

 

Програмата “JA StartUp” е отворена за български студенти – бакалаври и магистри от всички специалности и университети. Можете да се регистрирате тук: http://jastartup.jabulgaria.org/

 

 

Ментори

Почти всеки екип, участник в програмата, ще има възможност да работи с ментор. Изборът ще бъде от страна на менторите към компаниите, като впоследствие ще бъдат дадени указания за работа и комуникация.

 

Обучения и нови запознанства

В рамките на шест съботи през месеците февруари, март, април и май 2017 г. участниците в програмата ще могат да посещават различни работилници и обучения, които ще комбинират теорията с практиката – курс по дизайн мислене и поредица „менторски следобеди“.

Форматът на менторските следобеди съчетава теорията с практиката: в първите 60 минути екипите ще бъдат запознати с основни тематики, свързани с подобряването на техния стартъп, a в останалите 120 минути ще участват в интерактивни упражнения и разговори с менторите си.

Всички обучения и менторски следобеди ще се провеждат в JA StartUp Hambar в София тех парк.

 

Състезания

Всички екипи, които са се регистрирали за участие в програмата, са поканени да участват във финалното състезание „Най-добър JA стартъп на България“, което ще се проведе на 2 юни 2017 г. в София. Състезанието е в рамките на един ден, в който всеки екип получава изложбен щанд, време за презентация пред жури и панелно интервю. По време на състезанието екипите се състезават за различни награди и възможност за директно финансиране за реализация на бизнес идеята.

 

Защо да участвам?

 

ФИНАНСИРАНЕ

Всяка компания, която е присъствала на поне 4 от 6 активности от календара, може да кандидатства за финансиране, достъп до споделено пространство за работа в София Тех Парк, менторство, консултации с тесни специалисти от екипа на компанията (юрист, финансист, интелектуално право и др.) на обща стойност до 10 000 лв. 

ОФИС ПРОСТРАНСТВО В СОФИЯ ТЕХ ПАРК

Всяка компания, достигнала до топ 3 в състезанието „Най-добър JA стартъп на България“, има правото да ползва безплатно офис пространство с включени консумативи и кафе в JA StartUp Hambar Co-Working за период от 6 месеца.

 

ВАЛИДАЦИЯ НА ИДЕЯТА ВИ ЗА БИЗНЕС ЗА 0 ЛЕВА

Участието в програмата ви струва 0 лева. За сметка на това, обаче, имате възможност да тествате идеята си на практика в безопасна среда и да получите обратна връзка от специалисти.

 

КАЛЕНДАР НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОГРАМА “JA STARTUP”

 

Кога

Какво

25 февруари 2017 г.

Курс по дизайн мислене: подобрете продукта на своя стартъп

11 март 2017 г.

Менторски следобед vol. 1: Екип или продукт? Къде и как да наблегнем?

25 март 2017 г.

Менторски следобед vol. 2: „Хей, ние сме тук!“ Или как светът да разбере, че вашият стартъп съществува. Маркетинг и digital media.

8 април 2017 г.

Менторски следобед vol. 3:  Съставките на добрата презентация

22 април 2017 г.

Менторски следобед vol. 4:  Прототипиране и фондонабиране

27 май 2017 г.

Pre-flight

2 юни 2017 г.

Младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“, Национално състезание „Най-добър JA стартъп на България”

 

Стъпки за регистриране в програмата

  1.      Сформирайте екип от минимум двама души и го регистрирайте на платформата на JA до 20 февруари 2017 г.
  2.      Измислете идея за продукт/услуга.
  3.      Реализирайте своята идея до прототипно ниво.
  4.      Участвайте в различните инициативи на JA Bulgaria и получете обратна връзка с насоки как да развиете идеята си в бъдеще.

 

Ако искам да получа повече информация, към кого трябва да се обърна?

Можете да се обадите в офиса на JA Bulgaria на телефон: 02/984361, или да пишете на Елица Ефремова на elica@jabulgaria.org.

 

Повече за JA StartUp

 

От 2007 г. JA Bulgaria развива практическото бизнес образование в университетите с програма „Учебна компания за студенти“ ("JA StartUp"). Това е безплатен образователен курс с продължителност от един семестър до една академична година, който учи на основите на предприемачеството.

В рамките на програма „Учебна компания за студенти“ ("JA StartUp") младите хора могат да стартират своя учебна компания, с която да реализират бизнес идея в безопасна среда под ръководството на ментори, бизнес консултанти и/или преподаватели. Това им дава възможност да получат цялостен поглед върху уменията, знанията и ресурсите, които са необходими за успешното реализиране на една бизнес идея, както и върху особеностите и рисковете на предприемачеството.

 

Какво е JA Bulgaria?


Това е водещата организация в страната с най-дълга традиция в предлагането на съвременни образователни програми по предприемачество, бизнес и икономика за млади хора на възраст между 6 и 25 години. Мисията ни е да вдъхновяваме и подготвяме младите хора да успяват в глобалната икономика.