JuniorAchievementBulgaria
header_pic

JA StartUp Program

2018-02-05

JA StartUp Program

 

Програмата JA Startup Program е една от най-старите и най-добре утвърдени програми на JA Bulgaria, която от съществуването си от 2008 г. досега е достигнала до на 20 университета в страната.

Програмата представлява едногодишен курс за бакалаври и магистри, в който студентите преминават през процеса от генериране на идея и развитие на прототип до излизане на пазара, напътствани от своите професори и доброволци от бизнес сектора. Досега в резултат на програмата са създадени над 100 стартъпа, някои от които световно известни.

От скоро JA Bulgaria работи активно и в сферата на научната дейности и комерсиализация на технологии чрез новосъздаденото си дъщерно дружество The Edge: Research and Business Development.

Целта на компанията е да укрепи връзката между иновативните, високотехнологични академични изследвания и тяхната комерсиализация в световен мащаб, както и да подобри конкурентноспособостта на компаниите, като използва потенциала на талантливи университетски студенти и преподаватели, специализирана методика и подход, както и доказан модел за сътрудничество между университетите и бизнеса.

Новият модел стъпва на вече изградената мрежа от контакти на JA Bulgaria с над 20 български и европейски университета, както и опита на организацията в областта на научните изследвания, създаването на нови компании, обучението и менторството на стартъпи чрез програмите “JA Startup” и „Технологично предприемачество и иновации в ИТ“.

Компанията използва „добри“ практики от водещи научно-изследователски организации като: Калифорнийския Университет, Бъркли; Университета на Тексас, Остин; Фондация Инополис, Южна Корея; Световния Център за Комерсиализация на Технологии, Южна Корея; Европейския Институт за Иновации и Технологи и др., както и модерни методи за корпоративно предприемачество и „startup“ начин на мислене като образователната програма Lean LaunchPad, методологията „lean startup“, дизайн мислене и други.

 

Повече информация за работата на организацията в тази насока можете да откриете на сайта на The Edge.

www.theedge.solutions

 

В секция документи на тази страница ще намерите и PowerPoint презентация на StartUp програмата, включително информация как и къде да се регистрирате за участие, както и примерен Impact Report/ Business plan, който трябва да подгтовите за участието си във финалното състезание Rising Stars, което ще се проведе на 2 юни в НДК, София.

Крайният срок за изпращане на бизнес плана е 21 май. Моля изпратете документите на: malvina.ilieva@jabulgaria.org

 

Имате въпроси? Потърсете ни!

Координатор на програмата: Малвина Илиева
E-mail: malvina.ilieva@jabulgaria.org
Тел.: +359 2 989 4361