Bulgaria
JA

Mentors

Ментори 

Споделете своя опит! 

Станете част от програмата за МЕНТОРИ към JA Bulgaria

Чрез включването си като ментор в програмите на JA Bulgaria, вие не просто споделяте вашия професионален опит и експертиза - това е една възможност да вдъхновите група младежи да намерят решение на сериозен проблем или иновация на вече съществуващ продукт или услуга. Менторите често споделят, че те също научават по нещо от срещите си с младежите, така че процесът е двупосочен. 

За младежите взаимодействието с ментори е изключително ценно, тъй като менторите често са едни от малкото възрастни извън училище, с които те могат да работят. Това спомага развитието на изключително ценни меки умения, като планиране, управление на времето, комуникация и още много други. 

Менторите, с които сме работили, са най-често с опит в бизнеса и в сферите на технологиите, финансите, маркетинга, зеленото предприемачество, но са участвали и хора с различен опит. 

Работата с ученици в JA Bulgaria е съобразена с нашата политика за работа с деца. В наръчника за доброволци вие ще се запознаете с най-важното и в зависимост от програмата,  в която участвате, е възможно и да е нужно да преминете през кратко обучение или инстуктаж от екипа на JA Bulgaria. 

Всички възможности за доброволчество и менторство ще бъдат споделени с регистриралите се по време на учебната/академичната година спрямо текущите кампании и събития и своевременно ще се публикуват и нови възможности в комуникационните ни канали.

Facebook профил    Instagram профил 

img
Testimonials

What People Says About Us

За всички хора е приятно, когато успяват да допринесат за развитието на дадена идея. Наблюдавайки как учениците подобряват идеята си, чувствам удоволствие от прекараното време и надежда, че съм успял да спомогна искрата на предприемачеството в младите хора да се превърне в пламък.

Симеон Тодоров, GemSeek

За мен беше вдъхновяващо да видя, че още от гимназиален етап е напълно възможно да се разсъждава компетентно и да се възпитава и култивира предприемачески дух.

Павел Каназирев, BOSCH

Менторството е активен процес, тоест всеки дава, но всеки и получава. Това за мен е огромното удоволствие да бъда ментор. Затова и участвам постоянно, в нови и нови програми на JA Bulgaria.

Ментор в програмите на JA

“Учебна компания” ме привлече с различното, което предлага на младежи, а именно, да навлязат в света на корпорациите още от тинейнджърска възраст. А от срещите ми с тях, аз успях да се осмеля да имам големи мечти!

Людмила Семерджиева, Vivacom Bulgaria

Три младежки стартъп екипа представят България на най-мащабния европейски предприемачески форум Gen-E 2024

Организиран от JA Europe, Gen-E 2024 представи една вдъхновяваща панорама на предприемаческите иновации на ученици и студенти от над 40 европейски страни. Състезаващите се отбори бяха сред почти 400 000 младежи, създали своя JA бизнес през учебната 2023-2024 година и преборили се в регионални, национални и онлайн състезания, за да спечелят отличието да представят страната си на Gen-E.

View more
img
img

Useful Tips

Thresher shark rudd African lungfish silverside, Red salmon rockfish grunion, garpike zebra danio king-of-the-salmon banjo catfish."

Sea chub demoiselle whalefish zebra lionfish mud cat pelican eel. Minnow snoek icefish velvet-belly shark, California halibut round stingray northern sea robin. Southern grayling trout-perch

Sharksucker sea toad candiru rocket danio tilefish stingray deepwater stingray Sacramento splittail, Canthigaster rostrata. Midshipman dartfish Modoc sucker, yellowtail kingfish basslet. Buri chimaera triplespine northern sea robin zingel lancetfish galjoen fish, catla wolffish, mosshead warbonnet

What do I need to know?

Кой може да бъде доброволец-ментор?

Работим с всички мотивирани професионалисти, желаещи да допринесат за развитието на младежите, с които работим. За да станете ментор, е необходимо да сте над 18 годишна възраст.

Ролята на менторите е да подпомагат учениците със своите знания и опит. Няма изискване да бъдат от определена професионална сфера. Поради естеството на програмите ни, най-често като ментори се включат хора от бизнеса, с опит във финансовата сфера, маркетинга, технологиите. В същото време, работим и с ментори, които имат академичен и научен опит или опит в други хуманитарни сфери.

Какви са моите ангажименти като ментор?

Менторите могат да участват с краткосрочно или дългосрочно менторство. Краткосрочното обикновено е свързано с кратките ни формати, при които ангажиментът е средно между 4 и 8 часа. Това са например иновационни лагери, уебинари или други обучителни събития. При дългосрочното менторство (например в програма “Учебна компания”) ангажиментът на менторите е минимум 2 срещи месечно за 4 месеца.

Къде мога да открия информация за актуални обяви за менторство?

Подробности за всяка възможност ще публикуваме на сайта ни, както и във Фейсбук и Инстаграм профилите ни. При интерес, молим да попълните съответната форма за кандидатстване, която ще бъде публикувана за всяка обява за ментори.

Our website uses Cookies. For more information, you can visit: Cookies Policy