JuniorAchievementBulgaria

Още по темата

2015-11-02

Активизирай се! - Или как да бъдеш успешен в своята кариера

Активизирай се! - Или как да бъдеш успешен в своята кариера


прочети >>

2015-11-02

За идеите, успеха и малкия бизнес с Добромир Добринов

За идеите, успеха и малкия бизнес с Добромир Добринов


прочети >>

2015-11-17

Георги Стоянов за предприемачеството, приноса за развитието на обществото и щастието.

Георги Стоянов за предприемачеството, приноса за развитието на обществото и щастието.


прочети >>

Снимки

Иглика Александрова за ежедневните предизвикателства, които водят до успеха

2015-11-09

Иглика Александрова за ежедневните предизвикателства, които водят до успеха

Днешната ,,Успешна история’’, която подбрахме за Вас, е на Иглика Александрова, дългогодишен мениджър в Шнайдер Електрик (ШЕ).Ежедневните предизвикателства, възможностите за развитие и трупането на опит задържат Иглика вече 12 години в компанията. Тя  съумява да следва пътя към успеха, спирайки се и анализирайки всяко стъпало към него и в крайна сметка прави точна преценка за предприемане на следваща стъпка. Надяваме се нейната всеотдайност да ви вдъхнови!

 

Разкажете ни за себе си.

Казвам се Иглика Александрова и работя в ШЕ от 12 години. В компанията съм Мениджър Клиентска Удовлетвореност, Качество и Логистика. На 36 години съм и определено искам да продължа да се развивам професионално. За мен е важно една компания да предоставя тези възможности за развитие, за придобиване на опит на различни и интересни позиции.

 

Какво е най-вълнуващото за Вас в работата Ви?

Предизвикателствата са ежедневие – самата работа те стимулира да даваш повече. Големитепроекти, които компанията поема и завършва успешно, за мен са мотивиращи. Да знаеш, че твоят труд е част от завършването в срок на мащабни реконструкции или пускове на знакови нови сгради и предприятия, дава усещането за добре свършена работа.

 

Koга за първи път чухте за Шнайдер Електрик България?

За първи път чух за компанията през 2003-та година, няколко месеца преди да кандидатствам за работа тук.

 

В кои звена на компанията сте работили и какво Ви дадоха те?

В Шнайдер Електрик почти през целия ми стаж работих в отдел Логистика.  Започнах като Асистент Логистика, преминах през различни нива в отдела, докато израсна като Експерт Логистика. Преминаването през всички тези стъпала, успоредно с проектите, които разработихме през годините, ми даде възможност да се запозная в детайли с процесите в компанията. С това разбира се можеш да бъдеш и много по-полезен.

 

Как ще дефинирате "предприемачеството" и какви качества трябва да притежава един предприемач според Вас?

Предприемаческият дух е най-вече в търсенето на новото. Той е в това да осъзнаеш, че позицията на комфорта от добре научените модели, няма да те отведе напред. И в това да не те е страх да предизвикаш себе си, разбира се.

 

Какво мислите за предприемчивостта като качество, като компетентност? 

Предприемчивостта ще става все по-важна дори и за големите компании, тъй като следването на новите тенденции и улавянето на новите възможности от пазара, е все по-важно в тази бързо променяща се среда. Който няма това качество, няма как да оцелее в динамиката на днешния бизнес.

 

Какво бихте казали на сега стартиращите своята професионална кариера – било то в компания, неправителствена организация или собствен бизнес?

Бих им казала да не жалят труд и усилия, докато са млади и пълни с енергия. С опита човек става по-ефективен, но първоначално има нужда да пробва повече посоки и да научи всичко, което ще му трябва. Всеки опит се отплаща с времето и напредването.

 

Каква е рецептата ви за професионален успех?

Рецептата е: гледайте напред, но не прекалено. Човек трябва да се стреми да се развива и да напредва, но не преди да изпълни и разбере напълно настоящата си позиция. Често срещана грешка на амбициозните хора е да се опитват да прескачат нива и да надскочат компетенциите си. Това не е полезно нито за компаниите, нито за личното кариерно развитие.

 

Ако трябва да опишете Шнайдер Електрик като емоция,с три думи, каква би била тя?

Забавление, усилие и удовлетворение.