JuniorAchievementBulgaria
header_pic

#ПРАКТИЧНО ЗА ФИНАНСИТЕ: ДИГИТАЛНИ РАЗПЛАЩАНИЯ И СВЪРЗАНИТЕ С ТЯХ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

2020-05-28

#ПРАКТИЧНО ЗА ФИНАНСИТЕ: ДИГИТАЛНИ РАЗПЛАЩАНИЯ И СВЪРЗАНИТЕ С ТЯХ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

 

През тази учебна година в 34 класа в страната за трета поредна година се провежда програмата „Практични финанси“. Над 800 са учениците, до които достига, в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Кърджали, Габрово, Благоевград, Разлог, Пазарджик, Вършец, Враца, Тетевен, Пирдоп, Търговище, Елин Пелин, Вълчи дол, Монтана, Лом, Плевен и с. Черни Осъм, област Ловеч.

34 учители, обучени в преподаване на практическия курс по лични финансиводят предмета, а във всеки от класовете са предвидени между две и пет посещения от бизнес ментори от компаниите, осигуряващи и финансиране за реализацията на курса – NN България, БНП ПАРИБА лични финанси и УниКредит Булбанк

 

Предизвикателният етап, през който всички ние преминаваме, поставя с още по-голяма сила темата за управлението на личните финанси. Всички ние – както в България, така и хората по целия свят, живеем във време, което изисква все по-голяма дигитализация на различни части от нашия живот – работни процеси, образование, финансови операции. В крак с промените, с предприемачески ентусиазъм и с грижа за общностите, през следващите седмицидоброволците към проект „Практични финанси“ще посветят времето си на това да запознаят широката аудитория в страната с важни области от управлението на личните финанси – както по принцип, така и в новите условия.

В рамките на три уебинара, експерти и професионалисти от УниКредит Булбанк, NN България и БНП ПАРИБА лични финанси ще се включат в инициативата #Практично за финансите, която от една страна цели да подкрепи преподаването на учебното съдържание на програма „Практични финанси“ в условия на електронно обучение, но от друга да насочи вниманието на учениците в гимназиален етап към важността на това да сме разумни и отговорни в управлението на своите лични средства.

Темата тази седмица: Дигитални разплащания и свързаните с тях предизвикателства

Какво трябва да знаем за онлайн и картовите разплащания? С какви средства за сигурност разполагаме? Кои са основните видове дигитални измами? Какво трябва да знаем за тях и как да се предпазим?

Всички тези и други въпроси ще обсъдим с доброволците на УниКредит Булбанк:

  •         Даниела Попниколова – Директор на филиал, гр. Варна
  •         Иван Лапатарев - Директор на филиал, гр. Пловдив

Ето и повече за нашите вдъхновяващи гост-лектори:

лектори

Даниела Попниколова започва своята кариера в УниКредит Булбанккато стажант през 2008 г. Във времето, тя преминава през позициите търговски сътрудник, мениджър бизнес клиенти, търговски мениджър. През последните 5 г. е директор на филиал, като до момента е управлявала два филиала на UniCredit Bulbank в гр. Варна. По образование, Даниела е икономист - бакалавър по „Финанси“ от Икономически университет, гр. Варна. Завършила е магистратура – MBA (Master of Business Administration) към Bologna Business School, част от University of Bologna, Italy. Участвала е в редица програми на УниКредит Булбанккато, например: TMR- програма за млади таланти; Unbound – програма за реализиране на проекти; Customer Experience – програма за повишаване на клиентската удовлетвореност; Social Impact Bankingи редица други.

Иван Лапатарев придобива средното си образование в Национална търговска гимназия „В. Левски“, гр. Пловдив. Завършва висше образование в Стопанска академия „Д.А. Ценов“, гр. Свищов като придобива бакалавърска степен по „Финанси“. Втората бакалавърска специалност на Иван е „Маркетинг“, а магистратурата му – „Банков мениджмънт“. След като завършва висшето си образование, той придобива и първите два сертификата за владеене на английски език от Кеймдридж – FCE, CAE.Професионалната му кариера стартира през 2005 г., когато той е касиер в Търговска банка Биохим (сега УниКредит Булбанк). По време на следването си той е бил и стажант в същата институция. След като 2 години работи като касиер, а в последствие като „Специалист продажби“ и „Мениджър Бизнес клиенти“, от 2016 г. Иван е Директор на филиал. През първите 2 години и половина, по време на които заема тази позиция, той е Директор на филиала на банката в гр. Карлово, а от тогава до момента е Директор на един от филиалите на банката в гр. Пловдив.Свободното си време, Иван обича да прекарва със семейството си и да спортува.

 

Очакваме Ви!

Дата: 28 май 2020 г.

Начало: 14.00 ч.

Линк за регистрация:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZIkcu6opzMqG9FCE1lOevTba0zShJjZunzm

 

Инструкции за включване в деня на уебинара:

  1.       Регистрирайте се ТУК 
  2.       Ще получите потвърждение и линк за включване в уебинара, на имейла с който сте се регистрирали
  3.       Последвайте линка от имейла с потвърждение или кликнете ТУК, но имайте предвид че линкът за включване ще допусне само участници, които са се регистрирали
  4.       Ще се отвори нов прозорец и ще видите следния въпрос: Open Zoom Meetings?
  5.       Натиснете бутона: Open Zoom Meetings
  6.       На следващия екран, който се появи, натиснете бутона: Join with Computer Audio
  7.       Настанете се удобно и участвайте в уебинара