JuniorAchievementBulgaria
header_pic

#ПРАКТИЧНО ЗА ФИНАНСИТЕ. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО?

2020-12-15

#ПРАКТИЧНО ЗА ФИНАНСИТЕ. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО?

През тази учебна година в 36 класа в страната за трета поредна година се провежда програмата „Практични финанси“. Над 800 са учениците, до които достига тя в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Кърджали, Габрово, Благоевград, Разлог, Пазарджик, Вършец, Враца, Тетевен, Пирдоп, Търговище, Елин Пелин, Вълчи дол, Монтана, Лом, Плевен и с. Черни Осъм, област Ловеч и други.

34 учители, обучени в преподаване на практическия курс по лични финанси, водят предмета, а във всеки от класовете са предвидени между две и пет посещения от бизнес ментори от компаниите, осигуряващи  финансиране за реализацията на курса – NN България, BNP Paribas Лични финанси и УниКредит Булбанк. 

Предизвикателният етап, през който всички ние преминаваме, поставя с още по-голяма сила темата за управлението на личните финанси. Всички ние – както в България, така и хората по целия свят, живеем във време, което изисква все по-голяма дигитализация на различни части от нашия живот – работни процеси, образование, финансови операции. В крак с промените, с предприемачески ентусиазъм и с грижа за общностите, през следващите седмици доброволците по проект „Практични финанси“ ще посветят времето си на това да запознаят широката аудитория в страната с важни области от управлението на личните финанси – както по принцип, така и в новите условия.

В рамките на три уебинара, експерти и професионалисти от УниКредит БулбанкNN България и БНП ПАРИБА лични финанси ще се включат в инициативата #Практично за финансите, която цели, от една страна, да подкрепи преподаването на учебното съдържание на програма „Практични финанси“ в условия на електронно обучение, а от друга - да насочи вниманието на учениците в гимназиален етап към важността на това да сме разумни и отговорни в управлението на своите лични средства.

ТЕМАТА ТАЗИ СЕДМИЦА: КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО?

Кои са основните термини в застраховането? Какво застраховаме при Общото застраховане? Какво представляват застраховките „Живот”? Кои са най-често срещаните застрахователни продукти и как работят те? Какво е застрахователно планиране и защо е важно?

Всички тези и други въпроси ще обсъдим с Иван Тричков, Мениджър на агенция на NN в град Пазарджик, с предишен опит като данъчен инспектор, специалист микрокредитиране, експерт кредитиране на МСП и лизингов специалист. Хобита – футбол, волейбол и настолни игри.

Ето и повече за нашия вдъхновяващ гост-лектор и доброволец:

✅ Очакваме Ви!

✅ Дата: 17 декември 2020 г.

✅ Начало: 16.00 ч. (Microsoft Teams)

✅ Линк за регистрация: https://form.jotform.com/jabulgaria/PF 

Инструкции за включване в деня на уебинара:

  1.       Регистрирайте се ТУК 
  2.       Ще получите потвърждение и линк за включване в уебинара, на имейла с който сте се регистрирали
  3.       Последвайте линка от имейла с потвърждение
  4.        Изберете дали искате да се включите през web-версията на Microsoft Teams или свалете приложението.
  5.       Напишете името си и натиснете JOIN
  6.       Настанете се удобно и участвайте в уебинара