JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Още по темата

2015-11-02

За идеите, успеха и малкия бизнес с Добромир Добринов

За идеите, успеха и малкия бизнес с Добромир Добринов


прочети >>

2015-11-09

Иглика Александрова за ежедневните предизвикателства, които водят до успеха

Иглика Александрова за ежедневните предизвикателства, които водят до успеха


прочети >>

2015-11-17

Георги Стоянов за предприемачеството, приноса за развитието на обществото и щастието.

Георги Стоянов за предприемачеството, приноса за развитието на обществото и щастието.


прочети >>

Активизирай се! - Или как да бъдеш успешен в своята кариера

2015-11-02

Активизирай се! - Или как да бъдеш успешен в своята кариера

 

Какво му трябва на един млад човек в България, за да е проактивен относно професионалната си реализация?

 

Като представители на ключовите заинтересовани страни – новатор в образованието и компания с награда „Работодател на годината“– Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ) и Шнайдер Електрик (ШЕ) си зададохме този въпрос заедно. Отговорът, който си дадохме е „Добър пример и източници на адекватна информация“. Така се роди идеята за информационната кампания „Активизирай се!“. Кампанията е насочена към младите хора, особено към неактивните на пазара на труда, като подкрепя инициативата за работа и предприемачество.

 

Основен партньор на съвместната инициатива на двете организации е Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

До март 2016 г. ще  създадем онлайн ресурсна библиотека на уебсайта на ДАБ, която ще помогне на младежите да бъдат по-активни в търсенето на своето професионално „аз“. Тя ще съдържа успешни истории на предприемчиви млади хора, разказани от Джуниър Ачийвмънт, Шнайдер Електрик и МТСП, както и съвети за професионална реализация в България от експертни източници. В рамките на кампанията ще бъде представени различни политики на МТСП, насочени към младежите между 18 и 30 години. Библиотеката ще бъде постоянно обновявана и обогатявана с материали.

Подкрепяме кампанията "Активизирай се", защото вярваме в духа на предприемачеството. Да си активен и да полагаш грижа и усилия е в основата на нашия бранд. Като компания, глобален лидер в електроразпределението и автоматизацията, Шнайдер Електрик иска да внесе повече експертиза във всеки район на света, в който работи. Хубавото в България е, че виждам много квалифицирани хора - ако всички те са активни и дават най-доброто от себе си, успехът ще е неизбежен!”, сподели Кристоф де Лафарж, управител на Шнайдер Електрик за България, Албания, Македония и Косово.

За младите хора стартирането на нов бизнес може да изглежда много трудно, но пък не е и невъзможно. Затова като част от кампанията Джуниър Ачийвмънт България ще дава възможности за участие в различни инициативи на организацията, свързани с кариерното ориентиране и управлението на стартъп компании.

Активизирай се“ е още един начин да обърнем внимание на цялото общество, че всички ние имаме роля в професионалната реализация на младите хора у нас – с личен пример, с предоставяне на ресурси, дори с поставяне на темата на дневен ред. Като продължение на кампанията през следващата година имаме желание да надградим ресурсите, със създаване на тест за професионална ориентация, който да помогне на младежите ефективно да откриват своята професионална идентичност“, сподели Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България. 

През март 2016 г. в рамките на „Мениджър за един ден“ ученици и студенти, проследили кампанията, ще имат възможността да се докоснат до реалната работна среда и опита на водещи специалисти като прекарат еднодневен стаж в трите партниращи организации, в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт.