JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Даваме старт на Световната седмица на предприемачеството с конкурс

2021-11-08

Даваме старт на Световната седмица на предприемачеството с конкурс

 

Световната седмица на предприемачеството чества своята тринадесета годишнина, а Джуниър Ачийвмънт България е неин домакин от самото начало. От старта си през 2008 г. инициативата е достигнала и е помогнала на близо 50 милиона души да развият своя потенциал и да възродят предприемаческата екосистема в своята страна. Кампанията се е развила през годините от инициатива, която вдъхновява младите хора, до събитие, в което се включват предприемачи, инвеститори, политици и обществени структури, които заедно допринасят за растежа на икономиката и културата на различните страни.

В България през 2020 г. инициативни учители от 30 населени места осигуриха възможност на над 1900 ученици от всички етапи на училищното образование да се докоснат до идеите за инициативност и предприемачески дух. По този начин всеки един от тях стана съмишленик на Джуниър Ачийвмънт България, чиято мисия вече 24 години е да спомага изграждането на предприемчивите личности, които градят бъдещето.

В световен мащаб над 180 държави и близо 30 милиона души участваха в Световната седмица на предприемачеството през 2020 г.

 

Какви събития сме предвидили за Васпрез 2021г.:

-        05.11. (петък) 16.00 ч. Уебинар “От идея към устойчив бизнес”.

-        08.11 - 19.11 Конкурс за най-малките предприемачи от 1-4 клас “Моята идея, която променя света”(ще бъде обявен с началото на Седмицата)

-        10.11. (сряда) 15:30 ч. #YouthEmpowered Уебинар: Професията на бъдещето: каменоделец или юрист? с Венцислав Къчовски, ръководител на отдел „Околна среда“, Кока-Кола ХБК България.

-        12.11 (петък) Иновационен лагер за генериране на идеи с отбори, участващи в емблематичната за JA България програма “Учебна компания”.

Всеки, който иска да разбере повече за различните събития, с които ще бъде отбелязана Седмицата на предприемачеството, може да следи Facebook събитието на седмицата, както и сайта на JA България за новини

 

Как можете да участвате като организатор на събитие:

Както всяка година, като домакин на Световната седмица на предприемачеството, екипът на JA България отново има удоволствието да покани всички учебни заведения (детски градини, начални, основни и средни училища, професионални гимназии и обединени детски комплекси), работещи по предприемаческите програми на Джуниър Ачийвмънт България, да вземат участие в инициативата с открит урок по избрана от учебното заведение тема (за всички възрасти), иновационен лагер (за гимназиален етап) или друго събитие по Ваш избор.

Молим Ви да заявите своето участие до 14 ноември 2021 г., като попълните формуляра за регистрация: https://form.jotform.com/213054391158352

След подаване на формуляра ще получите автоматично потвърждение. Там ще намерите линк, от който да свалите полезни ресурси като образци на покани до гости и бизнес консултанти за Вашата инициатива, както и специални сертификати, с които да наградите отличени участници във Вашето училище. За да бъде отразена в рамките на глобалната инициатива, предвидената от Вас дейност следва да бъде проведена не по-късно от 26 ноември.

За улеснение на комуникацията Ви молим да определите координатор като лице за контакт в рамките на Вашата регистрация за участие.

Ние, от своя страна, се ангажираме да Ви съдействаме:

  • при подготовката и организацията на събитието с методически указания и образци на необходими материали;
  • с темата на бизнес предизвикателството за иновационните лагери, която ще е еднаква за всички училища;
  • с информиране на РУО и местните власти за предстоящата инициатива;
  • с образци на писма за поканите до хора от бизнеса, които да се запознаят с обучението по предприемачество във Вашето училище;
  • с предоставяне на формуляр за отчитане на събитието;
  • с популяризиране на събитието Ви на нашия уебсайт с предоставени от Вас снимки и описания.

Тази година сме подготвили изненада за най-малките предприемачи - децата в предучилищна възраст и начален етап - конкурс с рисунка или анимация на тема: „МОЯТА ИДЕЯ, КОЯТО ПРОМЕНЯ СВЕТА“. 

За допълнителна информация може да се свържете с на телефон 02/9894361, имейл: ja.bulgaria@jabulgaria.org