JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Видео

JA Innovation Camp promo video 2014

https://youtube.com/devicesupport

Снимки

Иновационни лагери

2014-09-16

Иновационни лагери

 

Иновационният лагер е нов образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт-Янг Ентърпрайз Европа (JA-YE Europe), който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.

Това се случва в интерактивна среда, използвайки подхода на учене чрез правене. Участниците изследват многото нови възможности за кариера, които предлага съвременният бизнес, особено в сферите на науката и технологиите.

Иновационният лагер на JA-YE Europe е интензивен уъркшоп за генериране на идеи, по време на който учениците се събират, за да мислят върху конкретно бизнес предизвикателство и да предложат идеи за успешното му решаване. По време на иновационния лагер спонсорът на събитието задава предизвикателството за участващите ученици. То обикновено е свързано със сферата на дейност на спонсора. Учениците са разделени в отбори и трябва да предложат решение в рамките на 24 часа, като разполагат с информация (чрез достъп до Интернет) и компютърни ресурси.

Членовете на отборите обикновено не се познават, трябва бързо да се сработят помежду си, за да намерят начина да работят заедно възможно най-ефективно. Прилагайки принципа на „учене чрез правене” учениците развиват своите умения за междуличностна комуникация и решаване на проблеми и се научават да работят под напрежение и в много кратки срокове.

В България иновационни лагери за млади предприемачи се провеждат от 2008 г. Всяка година отборът победител в националния кръг на инициативата печели възможността да пътува и представлява страната на европейския иновационен лагер през месец май в Брюксел.