JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Конкурсът “Моята идея, която променя света” вдъхнови най-малките предприемачи

2021-12-01

Конкурсът “Моята идея, която променя света” вдъхнови най-малките предприемачи

 

Конкурсът “Моята идея, която променя света” се проведе в рамките на Световната седмица на предприемачеството през ноември 2021 г. Над 100 деца на възраст между 6 и 9 г. от цялата страна представиха своите предприемачески идеи в полза на общността.

 
Децата демонстрираха своя предпремачески дух в рисунки и анимации на своето изобретение, което променя света към по-добро.  
 
Журито беше изправено пред труден избор, тъй като творбите представяха смели детски мечти за едно по-добро, цветно и усмихнато бъдеще. Трудно е да избереш кое е по-находчиво: първична диагностика в домашни условия с едно докосване, за да може всеки да има достъп до качествено здравеопазване или надут балон около Земята, който разпръсква любов, защото в крайна сметка всеки се нуждае от още малко любов.  
 
Сред участниците в конкурса забелязахме и много млади таланти, които след време не трябва да изпускат възможността да се включат в нашите програми за социално и/или зелено предприемачество. Пожелаваме им да не се отказват от смелите си идеи като пясък, който пречиства плажа ,инвалидни колички, които летят върху въздушни възглавници и планове за по-зелени и добри градове, от които всички ние имаме нужда.  
 

Журито даде оценка на участниците спрямо оригиналността на тяхната идея, доколко тя отговаря на условието на предизвикателството, както и естетическите качества на творбата.

 

Класиране на победителите 

Рисунка: 

1во място - РИСУНКА - Калина Стоева от 2 "б" клас, 108 СУ „Никола Беловеждов“, грСофия 

2ро място - РИСУНКА - Николай Василев от 2 "б" класСУ "Стефан Караджа", грКаварна 

3то място -  РИСУНКА - Христо Йотов от четвърта група Детска градина "Еделвайс", грПлевен 

3то място - РИСУНКА - Цветелина Пенева  от 3"в" клас,108 СУ „Никола Беловеждов“, грСофия 

 

Анимация: 

Юлиан Михайлов от от 3 "в" клас, 108 СУ „Никола Беловеждов“, грСофия 

 

Благодарим на всички ученицикоито се осмелиха да участваткакто и за подкрепата на всички учители и родители Предприемачеството е за смелите!