JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Победители в конкурсите на Световната седмица на предприемачеството 2022

2022-12-07

Победители в конкурсите на Световната седмица на предприемачеството 2022

 

Скъпи участници в конкурсите и предизвикателствата в тазгодишното издание на Световната седмица на предизвикателствата,

Знаем, че с нетърпение очаквате да научите кои са победителите в двата конкурса. Екипът, който имаше нелеката задача да прегледа стотици снимки и видеоклипове и да избере най-добрите, вече е готов да обяви финалистите. Ето кои са те:

В конкурса „Каква ще бъде храната на бъдещето“:

  • 1-во място – Мира Мицова от Частно Езиково Училище „Дорис Тенеди“ гр. София. Тя е създала рисунка-колаж и кратко видео представяне към нея. Поздравления за Мира!
  • 2-ро място – Полина Невенова от СУ „Отец Паисий“ гр. Смолян, представила е доста интересна и завършена като замисъл рисунка;
  • 3-то място - Радослав Кисьов от ОУ „Кирил и Методий“, гр. Гоце Делчев, който се е постарал да представи своята идея с видеоклип.

 

Честито на победителите!

 

В следващия конкурс-предизвикателство „Предприемачество и Кръгова Икономика“ избора на журито се спря на следните участници:

  • 1-во място - Лора Йорданова в 12 клас на ПГ "Проф. д-р. Асен Златаров", гр. Видин;
  • 2-ро място - Румина Пейчева – 10 А клас, ЧЕУ „Дорис Тенеди“, гр. София;
  • 3-то място - Фатма Шехинова на 16 г. от НПГ "Димитър Талев", гр. Гоце Делчев.

Поздравления за трите финалистки! Техните видеоклипове може да видите по-долу.

 

 

 А имаме и една изненада! Журито реши да връчи и няколко специални награди за екипна работа и по-креативни решения на предизвикателствата.

И така, ето кои са специалните награди:

  • 1-ва Специална награда за „Най-успешната екипна работа“ на учениците на госпожа Галина Иванова от СУ "Св. Кл. Охридски" гр. Аксаково, която е регистрирала 11 свои ученици;

 

  • 2-ра Специална награда за „Най-усмихната храна на бъдещето“ е за Мехмед Байрактаров на 9 години, 3 клас от СУ "Св. Софроний Врачански" в гр. Пловдив;

 

  • 3-та Специална награда за „Най-тайнствена храна на бъдещето“ отива при Даниел Велков на 6 г. от ДГ „Звънче“ в гр. Плевен.

 

 

Страхотно представяне на всички отличени! Благодарим на стотиците останали участници и ще ви очакваме отново в следващото 16-то издание през 2023 година!