JuniorAchievementBulgaria
header_pic

14 екипа се включиха в обучение по дизайн мислене с ментори от SAP

2018-03-28

14 екипа се включиха в обучение по дизайн мислене с ментори от SAP

 

На 24 март се проведе обучение по дизайн мислене за студенти с подкрепата на нашите партньори от SAP. Със студентските екипи работиха 5 бизнес ментори от SAP. 

Обучението имаше за цел да развие бизнес идеи, които участниците имат като го направят, следвайки фазите на работа на дизайн мислене - проучване, синтезиране, генериране на идеи, прототипиране и валидиране. Сред бизнес идеите имаше такива, свързани с разработване на различни мобилни приложения, електромобил, платформа за туристически услуги и други.

Един бизнес менторите от SAP, Марияна, работи с екип, който планира разработването на робот, който да прелиства страниците на книги при дигитализиране на страниците. "Това би спестило доста време на хората, занимаващи се с такава дейност", споделиха студентите от нейния екип.

Моника Ковачка-Димитрова, също бизнес ментор, коментира, че и при учениците, с които беше предишното обучение, и при студентите има интересни идеи. "Студентите са по-подготвени от учениците, дойдоха с по-подготвени неща, но на въпроса, кои идеи са по-добри отговор ще даде пазара. Всички работят много усърдно и намират нови идеи", коментира още тя.

Вера Петкачин от екипа на JA Bulgaria сподели за идея на един от екипите, с който работи. "Те работиха върху идея за интернет платформа за хотелски резервации, която да дава добавена стойност на потребителите чрез получаването на допълнителни услуги."

Очаквайте и следващите ни дизайн мислене обучения със SAP!