JuniorAchievementBulgaria
header_pic

  Обучения по предприемачество за студенти

2015-11-25

  Обучения по предприемачество за студенти

 

Този ноември  JA България в партньорство с Nestle България организира обучения за над 100 студенти. На 26 и 27 ноември ще проведат семинари за студенти, за стартиране на бизнес в рамките на университетската програма на JA България „Учебна компания за студенти“  (JA StartUp Program). Семинарите са с изключително практическа насоченост и в тях ще вземат участие студенти от различни специалности – мениджмънт, администрация, технически и инженерни науки, хуманитарни науки, а също и медицина. Обученията се провеждат за девета поредна година в партньорство с Нестле България, а компанията е и домакин на събитията.

 

Това е втората серия обучения за тази година, първата група от 40 студенти взе участие в обучението на 19-20 ноември 2015 г. 

На 26-27 ноември в Нестле България, по време на обучението, над 50 студенти ще имат възможността да преживеят целия процес по създаване на компания (стартъп) – от генериране на идея до нейната „продажба“ пред жури. Продължителността на обучението е ден и половина.

Няма друга програма в България, която да дава възможност на студентите още в университета да добият самочувствието и опита да създадат и да управляват свой собствен бизнес. Да наблюдават средата около себе си, да идентифицират проблеми и чрез бизнес идея да намерят решения на тези проблеми – ето това им дава програмата “Учебна компания за студенти”, която вече близо 10 години развиваме в България и Нестле са наш партньор от самото начало“, каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

 

Фото галерия от обучението, провело се на 19-20 ноември 2015 вижте ТУК