JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Агропредприемачи на бъдещето представят свои идеи в Пловдив  

2017-04-19

Агропредприемачи на бъдещето представят свои идеи в Пловдив   

 

Работна среща със студентските екипи по проект „Агропредприемачи на бъдещето“ се проведе вчера и днес в Пловдив. Своите идеи за бизнес и етапът на развитие представиха няколко екипа от Аграрния университет в Пловдив и Лесотехническия университет в София. Студентите участват в програмата JA Startup през тази година, в рамките на проекта „Агропредприемачи на бъдещето“, който се осъществява от нашата организация и евродепутата Владимир Уручев. Младите предприемачи презентираха своите бизнес концепции на сцена и получиха обратна връзка от инж. Уручев, а също и от експерти и професионалисти в сферата на земеделието – МЗХ, НССЗ, представители на академичната общност, неправителствения сектор и бизнеса в сферата на земеделието.

 

Презентациите на студентите от АУ Пловдив и ЛТУ София бяха заключителен елемент от провелата се  тази седмица среща-дискусия на тема "Земеделие на бъдещето – тенденции и предизвикателства", организирана от АУ Пловдив и подкрепена от инж. Владимир Уручев, който в рамките на мандата си 2014-2019 г. е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ИТРЕ) и заместник-член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони (АГРИ) в ЕП. 

 

Екипите от АУ Пловдив, както и техните колеги от ЛТУ София, които участват в проекта „Агропредприемачи на бъдещето“ имат по-малко от 2 месеца да доразвият своите бизнес идеи до ниво прототип или действащ бизнес, за да ги представят в рамките на Младежкия стартъп форум „Изгряващи звезди“, организиран от JA България и да кандидатстват за специалната награда, осигурена от Владимир Уручев – посещение на ЕП в Брюксел и участие в специално агросъбитие в столицата на Европа.