JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Андрей Новаков ще връчи специална награда на един от студентските стартъпи

2018-06-01

Андрей Новаков ще връчи специална награда на един от студентските стартъпи

Интервю с евродепутата Андрей Новаков

 

За втора година ще връчите на един студентски стартъп специална награда от Ваше име. На какви разработки ще обърнете внимание, споделете критериите, по които ще изберете  най-перспективният JA стартъп, който ще наградите?

За втора година за мен ще бъде чест да връча тази специална награда. Срещата с младите хора, които всъщност определят и притежават бъдещето на България, дава сили и идеи да създаваме все по-добра среда, в която те да се развиват.

Относно критериите, смятам да обърна внимание на креативното мислене на участниците и на полезността за обществото на разработените от тях идеи.

 

Сред кандидатите ще търся визионерите и новаторите – само тези, които правят нещо невиждано до сега постигат непостижимотоКак могат младите предприемачи да се включат в програма A.L.E.C.O.  и за кого може да е ракета-носител тя?

Програмата А.L.E.C.O.  е насочена както към предприемачи с вече стартирал бизнес, така и към тези с изготвен бизнес план. Тя дава шанс на поне 120 млади предприемачи да почерпят опит от най-добрите предприемачески хъбове в САЩ, Сингапур и Израел,  с осигурена месечна стипендия и самолетни билети. 

Четири посреднически български организации са изцяло на разположение на кандидатите с помощ за подготовка на необходимите документи, съвети и консултации. Цялата информация за програмата и контактите на посредническите организации ще намерите на сайта: http://andreynovakov.eu/aleco/

 

Предприемачество VS. Предприемчивост, кое е кокошката и кое яйцето?

Предприемчивостта е задължителното условие - желанието за промяна и за създаване на нещо ново, а предприемачеството е конкретният израз на това желание – действието и смелостта да поемеш по неотъпкания път, да го създадеш, ако той не съществува, да бъдеш пръв, да бъдеш промяната.

Да бъдеш предприемчив е ценно качество, да бъдеш предприемач е избор, план и начин на живот.

 

Какво е посланието Ви към всички над 300 участници във форума „Изгряващи звезди“ на JA България тази година?

Посланието ми към изгряващите звезди на JA е да греят именно в България и да бъдат път и вдъхновение за много нови и иновативни идеи.