JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Бъдещето пред образованието и образование за бъдещето – фокус на специален форум, който JA България организира

2017-11-29

Бъдещето пред образованието и образование за бъдещето – фокус на специален форум, който JA България организира

 „Инвестираме в хората, преобразяващи Европа – чрез образование и иновации“

 

На 29 ноември 2017 г. JA България ще отпразнува своята 20-годишнина със специален форум, на тема „Инвестираме в хората, преобразяващи Европа – чрез образование и иновации“. Събитието ще се проведе от 15 до 18.30 ч. в креативната обстановка на Ню Бояна Филм Студиос.

 

В началото на форума JA ще обяви създаването на български Център за развитие на предприемачески компетентности и образование, част от European Entrepreneurship Education Hub (EE-HUB) – постоянен консултативен орган към институциите на Европейския съюз и съвместна инициатива на JA Европа и Citi за формиране на политики. Целта на EE-HUB в Българияе разработването и прилагането на национални политики в контекста на препоръките на Европейския съюз, включително и разработването на дългосрочна национална стратегия за развитие на предприемаческите компетентности и образование, като ключов фактор за успешното икономическо развитие на страната и просперитета на българското общество.

 

Специалният форум „Инвестираме в хората, преобразяващи Европа – чрез образование и иновации“ има за цел да събере различни гледни точки, търсещи отговор на въпроси като „Каква е новата Европа, към която се стремим?“, „В какъв свят искаме да живеем?“, „Какво образование е необходимо на следващите поколения, за да решават предизвикателствата и да живеят щастлив живот?“ .

 

Чрез три панелни сесии събитието ще представи примери на успешни образователни подходи, необходими за оценката на новите социални, икономически, културни, политически, екологични и технологични предизвикателства, пред които Европа е изправена. Изявени лидери от сферата на държавното управление, бизнеса и медиите ще очертаят новите тенденции и решения с фокус върху значението на „човешкия фактор“ и необходимостта от инвестиции в личното развитие на всеки човек. Модератори ще бъдат изпълнителният директор на JA Милена Стойчева, предприемачът Елвин Гури и журналистът Венелин Петков, а сред вдъхновителите, които ще застанат на сцената на форума са редица известни български и международни лица от обществения и бизнес свят, работещи активно за по-добра Европа. Форумът се провежда под патронажа на министъра на Българското Председателство на Съвета на ЕС, Лиляна Павлова, а вицепремиерът Томислав Дончев ще открие събитието със специално обръщение. Вижте програмата и участниците в сесиите тук - http://transformers.jabulgaria.org/.

 

Форумът е подарък от JA България към обществеността, затова входът е свободен, но е необходимо да дойдете с желание и готовност да работите за един по-добър свят – този, в който всички ние живеем и създаваме заедно и за следващото поколение. Посланието на JA с това събитие е и желанието на организацията за следващите 20 години –  у нас да има все повече предприемчиви хора, за да се превърнем в една щастлива нация.

  

Регистрирайте се още днес и заповядайте!

 

Запази своето място безплатно тук