JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Честит първи учебен ден от екипа на JA

2016-09-14

Честит първи учебен ден от екипа на JA

УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ И УЧИТЕЛИ,

 

От името на целия екип на Джуниър Ачийвмънт България и лично от мое име бих искала да Ви пожелая УСПЕХ и неизчерпаем творчески заряд през новата учебна година.

Щастливи сме, че продължаваме съвместната си работа за изграждане на практически умения у учениците по предприемачество, финансова грамотност и кариерно развитие. Благодарение на Вас през изминалата учебна година над 24 000 ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап бяха обучени по нашите програми, а над 10 000 ученици и студенти взеха участие в нашите инициативи и състезания.

Мрежата ни от учители непрестанно се разширява. През 2015-2016 г. 350 учители от цялата страна бяха обучени да работят по нашите образователни програми, а близо 2000 се запознаха с новата образователна платформа www.smartclassroom.bg – съвместен проект на Samsung България и JA България за създаване на онлайн образователна среда, която подпомага ежедневната работа на учители и ученици и съдейства за повишаването на техните дигитални умения.

Ние ще продължим да подкрепяме усилията Ви, защото вярваме в потенциала на Вашите възпитаници. Затова се стараем постоянно да обновяваме и допълваме нашето учебно съдържание. За старта на тази учебна година предлагаме две нови програми с акцент върху финансовата грамотност – „Много повече от пари“ (3. – 5. клас) и „Лични финанси“ (9. – 10. клас). JA България също участва и в проектите за нови учебници по технологии и предприемачество за задължителната подготовка във всички етапи.

През изминалата учебна година заедно със своите партньори Coca Cola HBC и Samsung България открихме две иновативни пространства в София Тех Парк. JA Startup Хамбар е мястото, където ученици и студенти от учебна компания ще могат да се срещат със своите ментори, да работят заедно и да усъвършенстват своите бизнес идеи. А в най- високо технологичната класна стая – Smart Classroom, учителите имат възможност с помощта на новите технологии не само да поднасят по атрактивен начин учебния материал, но и да експериментират с факторите, които влияят върху учебния процес.

Тази учебна година отново ще бъде изпълнена със събития, даващи много възможности за изява на учениците. Сред най-значимите и мащабни са: Мениджър за един ден (17.11.2016 г.), Световна седмица на предприемачеството (14-20 ноември 2016 г.), Форум „Професии на бъдещето“ (началото на месец март 2017 г.), Световна седмица на парите (27 март – 2 април 2017 г.), Младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“ (началото на месец юни 2017 г.). Повече информация ще намерите в прикачения файл с календар на предстоящите събития.

 

Използваме случая да Ви информираме, че JA България е регистрирана в платформата на проект „Твоя час“. Ще се радваме да си сътрудничим също и в рамките на извънкласните дейности.

С цел подобряване на нашата комуникация и помощта, която бихме могли да ви предоставяме по-ефективно с оглед на конкретните Ви потребности, от тази година въвеждаме сключване на споразумение за сътрудничество с училищата, които работят по нашите програми. До края на месеца ще получите нашето предложение. Надяваме се, че по този начин не само ще подобрим комуникацията си, но и ще изградим истински партньорски отношения, основани на взаимно уважение и общ стремеж за постигане на по-добро образование и успешна реализация на младите хора в България.

Искрено ценим времето и усилията, които посвещавате на младите хора и вярваме, че чрез съвместната ни работа ги вдъхновяваме да следват мечтите си и така изграждаме бъдещата щастлива нация от предприемчиви хора!

 

УСПЕШНА 2016-2017 УЧЕБНА ГОДИНА!

 

С УВАЖЕНИЕ:

МИЛЕНА СТОЙЧЕВА

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР