JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Ден по предприемачество и инициативност в Белене

2015-04-14

Ден по предприемачество и инициативност в Белене

 

На 8 април в град Белене се организира инициативата „Децата в действие сбъдват мечтите си“, която се провежда за пета поредна година. Организатори на събитието са Министерството на образованието и науката, Регионалния инспекторат по образованието - Плевен, Община Белене и Джуниър Ачийвмънт България. В областната инициатива, която тази година премина под мотото „Река Дунав – бъдеще за Белене“, взеха участие 36 деца от подготвителни групи на три детски градини от община Белене – ОДЗ „Бодра смяна“, ОДЗ „Мечта“ и ОДЗ „Знаме на мира“.

Събитието се проведе в посетителския център на Природен парк „Персина“, като организаторите бяха поканили педагогически специалисти от детски градини и училища от Плевенска област, образователни специалисти, консултанти и ментори, родители, доброволци и граждани. В рамките на проекта децата имаха за задача да изработят макети на своя град, като след  представяне на резултатите всички деца бяха наградени с грамоти и подаръци от организаторите. Инициативата завърши с информационно-образователна работна среща за педагогически специалисти по темата „Предприемачество и инициативност в предучилищна възраст“ – популяризиране на добри педагогически практики. 

 

 

На 8 април в град Белене се организира инициативата „Децата в действие сбъдват мечтите си“, която се провежда за пета по...

Posted by Junior Achievement Bulgaria on Tuesday, 14 April 2015