JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Дигитално с JA: КРИЗАТА КАТО ВЪЗМОЖНОСТ

2020-04-13

Дигитално с JA: КРИЗАТА КАТО ВЪЗМОЖНОСТ

 

Какво е да си лидер по време на криза? Какво означава да взимаш правилни, навременни и адекватни решения, които са справедливи към всички, никой не губи и всички печелят? Възможно ли е и това ли е очакването към лидерите от техните екипи? Как да мислим като лидери?

Защото всеки е лидер – първо на себе си. Във второто издание на „Дигитално с JA“ на 13 април -  среща на тема „Кризата като възможност“, която се организира със съдействието на Фондация МетЛайф.

 

Събеседници:

Анита Кирилова, търговски директор на МетЛайф България

Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България и председател на Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването

Иво Русев, главен търговски директор на Телелинк (Difera Ltd.)

Бони Бонев, председател на УС на JA и председател на надзорния съвет на Ваптех АД

Водещ: Светослава Стоянова, JA България

 

ЗА РЕГИСТРАЦИЯ:

 

 

#JA #JAdigital #keeplearning #кризатакатовъзможност

 

 

Повече за нашите събеседници:

Анита Кирилова е вдъхновяващ бизнес лидер със солиден опит в управлението на хора и организации. Повече от 20 години успешно ръководи проекти на мултинационални компании в различни сфери: финанси и застраховане, придобивки за служителите, бързо оборотни стоки. Специалист е в изготвянето на стратегии, тяхната промяна и имплементиране, осъществяването на преструктурирания и търсенето на иновативни решения. Най-голямо удовлетворение намира във възможността да допринася за професионалното и личностното развитие на членовете в екипите си. Носител е на наградата “Най-добър търговски директор жена в Европа 2015” на организацията “Жени в продажбите”.

Понастоящем Анита Кирилова е Търговски директор за България на световния лидер в животозастраховането – МетЛайф, където носи отговорност за всички постъпления в компанията и за развитието на всички дистрибуционни канали. Ръководи повече от 200 души.

Анита Кирилова е магистър по история от Софийския Университет и притежава магистърски степени по глобален мениджмънт от Виенския Университет по икономика и бизнес и от Университета на Минесота, САЩ. Има 19 годишна дъщеря.

 

Милена Стойчева е предприемач, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България и гостуващ професор по иновации и предприемачество към Европейския институт за иновации и технологии. От 2019 г. е и председател на Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването. Съосновател е на дъщерната компания на JA - The Edge.

Мисията на Милена е да популяризира ползите от предприемаческото образование сред обществото, да подкрепя младите хора да развиват талантите си и сами да градят своето бъдеще.

Милена има повече от 20 години опит в международни организации и компании. Била е председател на Глобалния съвет на страните-членки на Джуниър Ачийвмънт Уърлдуайд (JA Worldwide) и старши експерт на тема висше образование към Джуниър Ачийвмънт Европа. Милена има дипломи от български и европейски университети.

 

Иво Русев има повече от 20 години опит в областта на информационните технологии и притежава широка гама умения. Последните седем години е бил част от Microsoft в качеството си на търговски директор отговарящ за регион Балкани. В момента той е главен търговски директор на  Telelink Business Services Group.

Опитът на Иво Русев включва бизнес услуги, решения и развитие на партньорски взаимоотношения в различни индустрии като: финанси; производство; високи технологии; комуникации; държавно и местно управление; застраховане; транспорт; електроенергия и здравеопазване.
Той разполага с разнородни квалификации в информационните технологии и е получил множество награди за значителни постижения в сектора. От три години е член на УС на JA България и изключително активно и с подкрепа се включва в стратегическите дейности на организацията.

 

Бони Бонев е председател на Управителния съвет на JA България и активен лидер с богат опит и присъствие – член е на Борда на директорите на Нестле България АД, председател на Надзорния съвет на Ваптех АД, член на Управителния съвет на Англо-американското училище в София, председател на Управителния съвет на Българо-швейцарската търговска камара. Завършил е Бизнес администрация и маркетинг в Webster University Geneva.

Като председател на УС на JA България г-н Бонев е изключително подкрепящ лидер – винаги на разположение за стратегическите и дори за оперативните задачи пред организацията и изключително отдаден и ангажиран и по отношение на дейностите на УС като екип от съмишленици. Автор на мотото на JA “От предприемчиви хора към щастлива нация” и сред вдъхновителите за активното и отговорно членство на Джуниър Ачийвмънт България в Глобалния договор на ООН (UN Global Compact).