JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

Разбери правилно проблема и решението ще дойде само: дизайн мислене за ученици

2018-01-15

Разбери правилно проблема и решението ще дойде само: дизайн мислене за ученици

Работилница по дизайн мислене за ученици от програмата Учебна компания се проведе на 12 и 13 януари 2018 г. в София. На конкурсен принцип в нея се включиха участници от 12 екипа, които през тази година развиват продукт или услуга в практическия курс по предприемачество на JA. В двудневното обучение те минаха и през теорията, и през практиката на дизайн мисленето, водени от опитни ментори от SAP в България. 6 бизнес доброволци от компанията представиха на учениците и учителите концепцията Design thinking и как могат да я използват за да създадат и реализират с успех на пазара своите идеи.

Обучението завърши с презентации на 12-те екипа, които представиха прототипи и получиха обратна връзка от другите участници и от коучовете от SAP. Уъркшопът завърши с обобщение на това какво е дизайн мислене и учениците единодушно споделиха разбирането си, че това е похват, в който е важно да разбереш какъв точно е проблемът, за да намериш правилното решение.

Работилницата се провежда за втора година, с подкрепата и участието на SAP в България.  През март предстои и работилница по дизайн мислене за студенти от програмата Startup на JA България.