JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Джуниър Ачийвмънт България съвместно с Хюндай инвестира в автомобилни инженери на бъдещето

2015-03-24

Джуниър Ачийвмънт България съвместно с Хюндай инвестира в автомобилни инженери на бъдещето

60 учители и ученици от професионални гимназии от София и страната, заедно с доброволци от Хюндай България ще се съберат на 24 март 2015г., в шоурума на Хюндай в София, за провеждането на майсторски клас, в който да дискутират и предложат най-добрия подход за обучение на младежи, в придобиване на научни, технологични, инженерни и математически умения (т.нар. STEM умения) за професии в автомобилната индустрия. Събитието е част от календара на програмата „Умения за бъдещето“.

На 24 март учители и ученици от професионални гимназии ще работят заедно с представители на Хюндай, за да стигнат до конкретни препоръки и решения как да подобрят качеството на образованието и да скъсят дистанцията между бизнеса и образованието. По време инициативата учителите ще разберат повече за нуждите на световния бизнес като цяло и научните, технологичните, инженерните, математическите и предприемачески умения, които се търсят от бизнеса и в частност, от автомобилния сектор. Педагозите ще придобият знания за нови и иновативни методи на преподаване, за да могат да извлекат максимума за своите ученици от партньорството с доброволците от Хюндай България.

„Тази инициатива материализира нашите идеи за успешно ангажиране на бизнеса с образованието и вярваме, че това е моделът, чрез който можем да въведем иновативни практики в образователната система и да обогатим младите хора с практически знания. Заедно с партньорите от Хюндай България вярваме, че по този начин можем да предоставим необходимите професионални знания на учениците за тяхната успешна кариера. Това е инициатива, която не скъсява пътя към успеха, тя го чертае.“, каза Милена Стойчева, изпълнителен директор Джуниър Ачийвмънт България.

За доброволците от Хюндай работата с ученици и учители е възнаграждаващ опит. Служителите на компанията узнават как работи образователната система и чрез водещи учебни дейности и дискусии в класната стая с учениците, те откриват и усъвършенстват собствената си комуникация и умения за работа в екип. „Партньорството ни с Джуниър Ачийвмънт по програма „Умения за бъдещето“ се реализира в момент когато образованието има нужда от бизнеса, за да може да подготви компетентни, професионално ориентирани личности, които ще движат икономиката напред“, сподели Савина Константинова, изпълнителен директор на IND Commerce (Хюндай България).

В рамките на програмата „Умения за бъдещето“, през тази учебна година ученици от професионалните гимназии участват създават и управляват техен реален бизнес. Подкрепени от ментори на Хюндай, от своите учители и от Джуниър Ачийвмънт България, учениците развиват продукти и услуги, свързани с автомобилната индустрия и нейните нужди. Така те разбират по-добре функционирането на пазарната икономика и предприемачеството и се учат как да реализират идеите си в истинския бизнес. Жури от представители на бизнеса ще оцени бизнес проектите и работата на екипите в края на май месец и отборът победител от България ще участва на Европейския финал на инициативата, през юни 2015 в Прага, Чехия.