JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

Джуниър Ачийвмънт с формат за малките на конференцията Digital KidZ

2015-05-16

Джуниър Ачийвмънт с формат за малките на конференцията Digital KidZ

 

На 16 май в Модерен театър - София ще се проведе второто издание на Digital KidZ – конференцията, която си е поставила за цел да изгради мост между образованието, родителите, бизнеса и децата, в името на по-добрата комуникация и сигурност в ерата на технологиите. Джуниър Ачийвмънт България е партньор на инициативата и ще се включи с две работилници за деца между 7 и 10 години – „Малките в действие“, формат – запазена марка на нашата организация.

Второто издание на Digital KidZ е посветено на тема "Образование" и как интернет предоставя инструменти и възможности, за да бъдат разширени образователните умения и компетенциите на децата, докато те играят и творят в свободното си време. Програмата на Digital KidZ #2 дискутира мисловните карти като образователен метод, популярният design thinking - модел, образователните онлайн платформи, дислексията и диспраксията като предизвикателство пред образователния процес и как да децата могат да бъдат насърчени да подобрят успеха си в училище, като имат повече свободно време за игри.

Организаторите споделят, че желанието им да развенчаят митовете за "технологичната революция", да разрушят всички стериотипи и страхове доколко технологиите са опасни за подрастващото поколение и след това изградят комуникацията и образованието в съдружие с тях в името на еволюцията, в името на децата, в името на по-доброто образование, в името на неограничените възможности, които виртуалния свят предлага.

Digital KidZ предлага форум за учители и родители и креативни работилници за деца между 4 и 10 г през целия ден. Необходима е предварителна регистрация.