JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Кандидатствай за безплатно обучение в 7 европейски страни това лято

2016-03-17

Кандидатствай за безплатно обучение в 7 европейски страни това лято


 

Съвместно с Европейския институт за иновации и технологии (EIT) организираме серия презентации и уъркшопи на 7-8 април в София Тех Парк, по време на които представителите на EIT Digital от Университета Тренто (Италия) ще разкажат за възможностите за стипендии за български студенти в образователните програми на Института.

 

Запишете се за семинара, за да научите за възможностите за стипендии за следните програми: 

  •       Лятно училище по информационни и комуникационни технологии - двуседмични силно практически насочени уъркшопи за бизнес моделиране и развитие на уменията за работа в екип, които се провеждат в различни локации в Европа като Париж, Стокхолм, Лондон, Тренто и дуги! За подробности посетете тази страница!
  •       Магистърски програми - магистърският курс представлява 2-годишна програма по теми като Сигурност и защита на личните данни, Интернет технологии и архитектура, Дизайн и инженеринг на услуги и др. В рамките на магистратурата има задължителна мобилност, която изисква от студентите да учат в два различни университета в първата и втората година. Програмата предлага и пълен комплект от дисциплини в сферата на Иновациите и предприемачеството. За подробности посетете тази страница!
  •       Докторантски програми – те са насочени към изграждане на предприемачи, а не само на научни изследователи. За подробности посетете тази страница!

 

Всички тези образователни програми се организират и провеждат от консорциум от водещите 20 европейски университета в сферата на ИКТ. На най-добрите студенти, записани в тези програми, се предлагат стипендии, а за студенти от България Arise Europe предоставя и допълнителен комплект стипендии.

 

Събитието на 7 и 8 април е разделено на три части: 

  •       Представяне на образователната програма на EIT Digital, която включва магистърска програма, докторантска програма и лятно училище – с фокус върху информационните и комуникационни технологии (http://www.eitdigital.eu/entrepreneurial-education/overview/).
  •       Практически уъркшоп по „Генериране на идеи“– фундаментален елемент на всички курсове по иновации и предприемачество в рамките на програмите на EIT Digital.
  •       Индивидуални сесии с въпроси и отговори за студенти, които искат да разберат в детайли повече за академичните характеристики и изисквания на образователните програми, както и за процедурите за кандидатстване.

 

Кой може да участва в семинарите?

  •       Студенти, които искат да обогатят своите знания и умения, като се включат в двуседмичен практически курс в чужбина.
  •       Студенти, които в момента се обучават за образователна степен бакалавър и имат интерес да продължат обучение в магистърския курс на EIT Digital.
  •       Студенти, които в момента се обучават за образователна степен магистър и имат интерес към качествена докторантска програма, съчетаваща технически бекграунд с компонент иновации и предприемачество.

 

Какво покриват стипендиите?

Стипендиите за летните училища покриват разходите по транспорт, настаняване, храна, както и таксата за участие. С други думи – участниците не трябва да плащат нищо.

Стипендиите за магистърските програми са в размер до 1000 евро на месец, а тези за докторантите ще бъдат в рамките на 1100 - 1500 евро на месец. Стипендиите са предвидени така, че да покриват ежемесечните разходи на кандидате, като точният размер се определя от вашата кандидатура и политиката на университета, в който кандидатствате.

 

Колко стипендии могат да получат студентите от България?

Няма ограничения в броя на стипендиите, стига кандидатурите да са конкурентни.

 

Защо е важно да присъствате на семинара, ако искате да кандидатствате за стипендия?

Участието в семинара е добра възможност да научите повече за програмите, да изпитате сами някои от методите на обучение от представителите на EIT Digital от Университета Тренто, да изградите взаимоотношения с тях, както и да получите необходимата мотивация да предприемете подобна смела стъпка в живота си.

 

Кои са организаторите?

Европейският институт за иновации и технологии (EIT) обединява водещите 20 европейски университета в областта на иновациите и високите технологии. Локалният партньор на EIT Digital за България е JA Bulgaria.

 

Как да се регистрирам за участие?

Участието е безплатно, като единствено се изисква предварителна регистрация до 5 април 2016 г. Може да изберете да присъствате на всички или само на някои от трите сесии. Все пак имайте предвид, че индивидуалните интервюта нямат за цел да ви дадат обща информация, която може да получите по време на информационната сесия. В случай че искате да дойдете само на индивидуално интервю, моля прочетете предварително всички материали, свързани с магистърския курс на EIT Digital.

За да се регистрирате, попълнете формуляра по-долу:

 

Място на провеждане

Уъркшопът и презентацията ще се проведат на 7-8 април в JA Startup Hambar (сграда Инкубатор, София тех парк).

 

Програма

Ден 1: 7 април, 15.00 – 17.00 ч.

-     Представяне на образователните възможности, предлагани от EIT Digital

-     Въпроси и отговори

 

Ден 2: 8 април, 09.30 – 13.00 ч.

-     Практически уъркшоп по генериране на бизнес идея

 

Ден 2: 8 април, 14.00– 16.00 ч.

-     Индивидуални сесии със студенти, заинтересувани от образователните програми на EIT Digital

 

За повече информация относно магистърската програма на EIT Digital, моля погледнете следния уебсайт:

http://www.masterschool.eitdigital.eu/

 

Нямаме търпение да се запознаем с вас!

От името на организационния екип –

Проф. Матео Бонифачо (Университет Тренто)

 

Събитието се провежда с организационната подкрепа на JA България!

 

Aко желаете първи да научавате за подобни възможности от JA Bulgaria в бъдеще - абонирайте се за нашия бюлетин - http://bit.ly/jabnews