JuniorAchievementBulgaria
header_pic

FinQuest – Мобилното приложение за финансова грамотност - Стани FinQuest шампион на България!

2023-03-24

FinQuest – Мобилното приложение за финансова грамотност - Стани FinQuest шампион на България!

 

Безплатно мобилно приложение FinQuest учи младежите как да притежават своето финансово бъдеще. В 240 минути обучение, базирано на игри, младежите взимат интелигентни финансови решения и се учат как да печелят, спестяват и харчат разумно.

Приложението FinQuest засега е само на английски език. То включва четири мисии, като всяка от тях съдържа поредица от забавни дейности, мини-игри, предизвикателства и викторини. Куестовете учат младежите как да управляват парите си, дават им уменията и нагласите, необходими за изграждането на финансово здраве през целия живот.

FinQuest запознава младежите с широк набор от финансови концепции, включително: как да бюджетираме по правилото 50-30-20, вземане на заеми, управление на дългове, финансови преговори, финансово планиране, управление на парични потоци, управление на риска, разговори за пари, устойчивост, правила за спестяване и проследяване на разходите и други.

Приложението е създадено от Junior Achievement Worldwide като част от инициативата на организацията за изграждане на финансово способно поколение, подкрепена от HSBC.

 

 

 

Искаш ли да станеш FinQuest шампион на България?

  1. Премини през всички четири финансови предизвикателства
  2. Направи екранна снимка (screenshot) нз преминатите предизвикателства
  3. Попълни формуляра за кандидатстване, прикачи екранната снимка и участвай в томболата за награда!

Стани Fin Quest шампион на България!

Училищeтo, от което има най-много регистрирани FinQuest завоеватели ще получи специалната награда на JA Bulgaria, която ще бъде обявена на Младежки бизнес форум “Изгряващи звезди” на 10 юни 2023г.!