JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Фондация Citi с партньорството на Джуниър Ачийвмънт стартират програмата SMARTUp Challenge в 4 страни от Централна и Източна Европа

2014-11-03

Фондация Citi с партньорството на Джуниър Ачийвмънт стартират програмата SMARTUp Challenge в 4 страни от Централна и Източна Европа

Студентите могат да се запишат за участие до 20 ноември 2014 г. на сайта www.smartupchallenge.org

SmartUp Challenge за теб!

SmartUp Challenge е програма по предприемачество, която предоставя на младежи (18 – 26 г.) от България, Унгария, Румъния и Словакия възможността да усвоят жизнено важни умения -лидерство и иновативност, необходими за стартирането на собствен бизнес. Посредством тези умения, младите предприемачи ще имат потенциала да променят обграждащата ги реалност.

Имаш ли идея за бизнес? Ние ще ти помогнем да я превърнеш в реалност!

Много брилянтни бизнес идеи никога не се реализират, защото на младите хора им липсва кураж да направят първата стъпка или просто не знаят как да стартират своя собствен бизнес.

Точно затова, програма SmartUp те предизвиква да пребориш ограниченията си.

Ако участваш в програмата SmartUp Challenge, ти ще имаш възможност да:

  •       присъстваш на безплатни уебинари в подготовката за Open Innovation Challenge
  •       да представиш идеята си за бизнес по време на Деня на Младия Иноватор/Young Innovators Day/
  •       да разработиш предложение, работейки  с бизнес доброволците на Citi и експертите на Джуниър Ачийвмънт България
  •       да общуваш с потенциални клиенти и да тестваш бизнес идеята си
  •       да се присъединиш към Лятното Училище на SmartUp.

Звучи ти добре, нали? Е, очаква те и още!

Ако вземеш участие в SmartUp, то ти ще подобриш уменията си за работа в екип, ще подсилиш лидерските си качества и ще разшириш своята лична и професионална мрежа от контакти. И най-важното, ще изградиш  нагласа в себе си, която ще ти позволи да намираш иновационни бизнес решения, които от своя страна ще създадат нови работни места, с положително влияние към обществото.

SmartUpChallenge е програма по предприемачество и иновации, която помага на младите хора да превърнат бизнес идеята си в реалност. Програмата се осъществява от Джуниър Ачийвмънт България и Citi Bank през Октомври 2014 – Ноември 2015.

Няколко думи за проекта:

SmartUp Challenge е програма по предприемачество, която предоставя на младежи (18 – 26 г.) от България, Унгария, Румъния и Словакия възможността да усвоят жизнено важни умения -лидерство и иновативност, необходими за стартирането на собствен бизнес. Посредством тези умения, младите предприемачи ще имат потенциала да променят обграждащата ги реалност.

В проекта могат да се включат всички студенти от България, които имат интерес в тази област. Те могат да подават своите решения на зададения казус до 21 ноември 2014 г. на сайта www.smartupchallenge.org.  Въз основа на подадените решения ще бъдат избрани 50 студента, които да участват в Националното иновационно предизвикателство,  което ще се проведе на 3 декември 2014 г. в град София. След приключване на събитието, отборите ще имат няколко месеца, в които да развият своята идея за стартиране на нов бизнес, разрастване на вече съществуваш такъв или стартиране на специфични проекти, свързани с отваряне на нови работни места. По време на своята работа отборите ще бъдат консултирани от консултанти на CITI Bank, а 10 най-добре представили се участници ще участват в Международен летен лагер по предприемачество през лятото на 2015 г в Румъния.

По-детайлна информация можете да получите от видеото по-долу: