JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Форум Digital KidZ – на 1 ноември 2014

2014-11-01

Форум Digital KidZ – на 1 ноември 2014

След няколко седмици в София ще се проведе Digital KidZ - първата конференция в България, която поставя във фокуса си технологиите и децата. Целта на форума e да развенчае митовете и легендите за „технологичната революция”, да открои новите бизнес възможности и да насърчи по-доброто образование и комуникация с децата на новото време. Според последни статистики, децата започват да използват интернет на 7- годишна възраст. А докато станат на 9 години, вече прекарват средно 88 минути онлайн на ден.Технологиите са част от ежедневието им, от игрите и образованието им. Технологиите са част от комуникацията им? Въпросът е познаваме ли "дигиталните деца" и знаем ли какво искат те?

Конференцията е планирана от една страна за родители и учители (как да общуваме с децата си и извлечем полза от използването на дигитални технологии), а от друга страна – за бизнеса (как новите неформални лидери на мнение променят бранд комуникациите и как да общуваме с тях). Обединени бизнеса, родителите, психолози, преподаватели и деца ще идентифицират новата пазарна среда, потребностите на най-малките, начинът, по който боравят с дигиталните устройства и заедно ще начертаят условията, тенденциите и рестрикциите, които повлияват децата ни. В името на новите пазарни условия. В името на по-ефективната бранд комуникация. В името на по-ефективното образование. В името на по-добрата сигурност на следващото поколение.

 

 

Сред лекторите на събитието са:

  • Жюстин Томс - майка на три деца, предприемач, експерт по дигитален маркетинг, преподавател и основател на ABC Design,
  • Светлозар Петров – управител на JobTiger,
  • Светлин Наков, съосновател на Софтуерен университет,
  • доц. Д-р Галина Момчева – ръководител катедра “Технологии” към ВСУ “Черноризец Храбър”
  • Георги Апостолов, член на УС на Асоциация “Родители” – главен партньор на Центъра за безопасен интернет\
  • Димитър Караманчев и Силвия Йорданова от Meta Reading, които ще споделят своя опит и познания в областта на сугестопедията

Потвърдили своето участие са още Стела Даскалова, автор на книгата “Всичко започва от детството”, Емилия Крайнова, основател на Communication Academy, както и Гергана Павлова и Пламен Петров – ментори към Junior Achievement и основатели на първата българска програма за коучинг.

Билетите за събитието са в продажба и можете да закупите своя от сайта на форума -  Digital KidZ. Присъствието на децата е пожелателно и БЕЗПЛАТНО.

* Използвайте код ja-bulgaria при регистрация и ще получите 10% отстъпка от цената на билета, защото Джуниър Ачийвмънт България с удовослствие е партньор на форума.

 

Ако все още се колебаете и не сте направили своята регистрация, прочетете интервюто за Digital KidZ, децата и технологиите и вижте какво можете да очаквате от инициативата.