JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Future Agro Challenge – възможност за изява на иновациите на агро предприемачите

2015-05-13

Future Agro Challenge –  възможност за изява на иновациите на агро предприемачите

Инициативата се провежда с подкрепата на Владимир Уручев,

член на Европейския парламент и член на Комисията по земеделие и

развитие на селските райони (AGRI)

 

Джуниър Ачийвмънт България стартира второто издание на Future Agro Challenge – световният шампионат за иноватори, мечтатели и лидери, които желаят да променят ежедневния ни живот чрез земеделието и храната. Във второто издание на състезанието отново се очаква да се включат над 25 държави от цял свят, като крайния срок за кандидатстване тази година е 30 юни 2015 г.

Future Agro Challenge иска да открие, подпомогне и финансира компании с оригинални, творчески, практически приложими и екологично съобразни идеи, които дават иновативни решения на належащите икономически и екологични проблеми, свързани със селскостопанския сектор. До 30 юни българските агро предприемачи със стартиращ бизнес или идея за такъв ще могат да се включат в  състезанието и да кандидатстват със своята иновативна идея.

Състезанието през 2015

Кандидатите, които подадат кандидатури, отговарящи на критериите за кандидатстване, ще бъдат поканени на специалното събитие, което ще организираме на 10 юли 2015 г. в София. Екипът ни работи в създаването на мрежа от ментори и партньорски институции, които да окажат подкрепа на участниците в процеса на кандидатстването, разработването и презентирането на идеите на сцена.

Авторите на най-добрите проекти ще посетят Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата Владимир Уручев и ще се запознаят на място с работата на Комисията по земеделие и развитие на селските райони (AGRI).

Победителят в състезанието на национално ниво ще представи страната ни на финалите в гръцката столица Атина, където ще получи популярност и шанс за намиране на инвеститор. Международният победител в Атина ще бъде отличен с титлата “Най-добрият агро иноватор за годината” и ще получи международно медийно отразяване, с което гарантирано ще достигне до широка аудитория. Скоро организаторите ще обявят и допълнителни ресурси, които ще подпомогнат спечелилия стартиращ бизнес да развие и разшири дейността си.

Информация за Future Agro Challenge

Future Agro Challenge се провежда в над 25 държави и е част от глобалната ежегодна инициатива Световна седмица по предприемачество. На международно ниво организатор е  гръцката Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC). Домакин и организатор на състезанието у нас е Джуниър Ачийвмънт България. Официален партньор на събитието тази година ще бъде Министерството на земеделието и храните, чиито представители са поканени за жури в състезанието. 

Подробна информация за състезанието, категориите, в които може да участвате, както и информация за процеса на кандидатстване и критериите за оценка може да откриете тук - Future Agro Challenge.

Важни дати и срокове, свързани със състезанието за 2015

30 юни 2015              Краен срок за кандидатстване

10 юли 2015               Провеждане на национален етап на състезанието (София)

14 юли 2015               Обявяване на победителите на национално ниво от всички държави-участнички 

14 – 20 септември   Състезание за награда в областта на Социалните мрежи

2 – 4 октомври          Финал на FutureAgroChallengeв Атина, Гърция