JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Стартира Идейник - състезанието за положителна промяна в България

2015-10-30

Стартира Идейник - състезанието за положителна промяна в България

С удоволствие ви представяме най-новия проект на нашите партньори от @Тук-Там и @Обединени идеи за България, състезанието Идейник! Идейник е нова онлайн платформа, през която ще се раждат иновативни идеи по различни обществени казуси, които биха допринесли за положителната промяна в България. Този проект има благородната цел да ангажира наши сънародници от целия свят в решаването на проблеми в България, като най-добрите идеи ще се реализират с помощта на „Тук - Там“ и „Обединени идеи за България“.

В „Идейник“ ментори-експерти от различни области формулират по 1 казус в 5 различни категории като Култура и общество, Образование, Здравеопазване, Социална отговорност, Околна среда и т.н. За всеки казус работят по 3 екипа, съставени от 3-5 българи, пребиваващи в страната или чужбина, които се борят помежду си за най-добре разработения проект за разрешаване на избрания от тях казус. Идейните проекти ще се разработват в продължение на 2 месеца като през това време екипите ще имат шанс да представят своята работа поетапно. Всеки тийм ще има правото на 3 онлайн работни сесии със своя ментор - експерт по дадения казус. На полуфинала всеки проект ще бъде оценен от менторите по предварително дефинирани критерии, а регистриралите се на платформата потребители ще отличат по един екип-полуфиналист за всяка от 5-те категории. В последния етап от състезанието 5-те екипа ще трябва да подготвят мотивационно видео, което да подкрепи тяхната иновативна идея и разработения план за действие. Накрая широката публика в социалните мрежи ще определи крайния победител в състезанието и проекта, който ще бъде реализиран с помощта на „Тук - Там“ и „Обединени идеи за България“.

Приканваме всички желаещи да се регистрират, като е възможно и записването на екипи от 3 или 5 човека. Регистрацията ще бъде отворена до 30 октомври.