JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Интервю със Станислав Хинов от „Роберт Бош България“

2018-10-12

Интервю със Станислав Хинов от „Роберт Бош България“

Станислав Хинов завършва Националната финансово-стопанска гимназия в София със специалност „Икономика и мениджмънт на английски език“. През 2016 г. Станислав участва в „Мениджър за един ден“ в Бош. Година по-късно започва да следва в немския факултет на Техническия университет в София, специалност „Компютърни системи и технологии“ на немски език. През лятото на 2018 г. кандидатства за работещ студент в Бош и днес е щастлив стажант в администрацията на Роберт Бош ЕООД. 

 

С какво ще запомниш своето преживяване в „Мениджър за един ден“? Веднъж или повече пъти си участвал в инициативата?

Моето преживяване беше изключително позитивно, тъй като преди това съм участвал само в тренировъчни фирми и бях любопитен за това, как наистина се провежда работата в офиса. Служителите бяха дружелюбни и обясняваха как им протича работния ден, което ми помогна да си изясня дали такъв тип работа е за мен. Само веднъж съм участвал в инициативата, защото ми беше достатъчно да разбера дали такъв тип работа ми харесва, но бих съветвал бъдещите участници да участват поне няколко пъти.

 

Защо смяташ, че такава инициатива е полезна за младите хора и кога е най-подходящият момент като възраст за участие, според теб?

Мисля, че в училищата и университетите се набляга повече на теория и затова смятам, че програми от такъв тип са чудесна възможност за практика, която ще бъде полезна в близкото бъдеще на участниците.

 

Разкажи ни повече за работата си в Бош сега – какви са предизвикателствата, пред които се изправяш и има ли нещо от опита ти, получен в рамките на „Мениджър за един ден“ в Бош, което ти е полезно сега?

Стажант съм в отдел „Администрация“, работата е интересна и научавам нови неща всеки ден. Колегите са отзивчиви и работната среда е приятна. Най-големият плюс за мен е възможността да съчетая обучението си в университета с работата си в Бош, благодарение на гъвкавото работно време. Опитът, който получих като участник на „Мениджър за един ден“, със сигурност ми помогна по-бързо да се адаптирам към работната среда и като цяло след участието ми в инициативата знаех, че ако ми се открие възможност да работя във фирмата, ще се възползвам от нея.

 

Вижте тук позициите на компанията за 2018 година: http://mfd.jabulgaria.org/company/view/288