JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

„Инженери в клас“ с JA България и БОШ

2016-02-29

„Инженери в клас“ с JA България и БОШ

 

JA България стартира съвместна инициатива с Бош България, като кани в клас доброволци от компанията, които да запознаят ученици с инженерната професия. В три поредни седмици инженери от компанията ще посетят три училища в София и ще изнесат лекции пред десетокласници и единадесетокласници.

Инициативата стартира на 25 февруари с лекция в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“, където инж. Тихомир Георгиев ще запознае ученици с автомобилните технологии на Бош и професионалните възможности в областта на автомобилното оборудване в България

Още две професионални лекции ще се проведат през месец март с бизнес доброволци от Бош България. Първата ще бъде акцент върху инженерните възможности на Бош Термотехника с тема „Контролирай климата в дома“, по време на която пред ученици от Софийската гимназия по строителство и архитектура ще застане инж. Стефан Златев. Няколко дни след това, на 18 март инж. Константин Рангелов ще представи темата „Наистина професионално с електроинструментите на Бош!“ в Националната професионалната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“.  

      Важен акцент в инициативата на JA България и Бош ще бъде участието на инж. Стефан Златев във форума „Професиите на бъдещето“ на 9 март, където пред над 400 ученици и студенти от цяла България той ще говори за технологиите в инженерния си делник с темата „Поглед в бъдещето с Бош“. Трима ученици и студенти с интереси в инженерната професия ще прекарат един работен ден в Бош България през ноември, в рамките на 15-то издание на „Мениджър за един ден“.