JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Още по темата

2016-02-29

„Инженери в клас“ с JA България и БОШ

„Инженери в клас“ с JA България и БОШ


прочети >>

Снимки

„Инженери в клас“ с JA България и БОШ и ново оборудване за СГСАГ  

2016-03-24

„Инженери в клас“ с JA България и БОШ и ново оборудване за СГСАГ  

 

Третото посещение от инициативата на JA и Бош Българи, „Инженери в клас“ се проведе на 18 март,  в Националната професионалната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“, където инж. Константин Рангелов  представи темата „Наистина професионално с електроинструментите на Бош!“

В училището отдавна ползват електроинструменти на компанията, а след посещението миналия петък базата на паралелка „Художествена обработка на метали“ се сдоби с две нови придобивки за своята работа. Партньорите ни от Бош България направиха подарък на училището – комплект гравьор Dremel Engraver и пистолет за топилково лепило Dremel Glue Gun 930. Като дарение НПГИ получиха и мултифункционална машина с 5 приставки и 70 консуматива Dremel 3000 на Бош.

Инициативата на JA България и Бош България за бизнес доброволци от компанията, които които да запознаят ученици с инженерната професия се проведе в три столични училища с голям успех и висока добавена стойност за учениците. В три поредни седмици инженери от компанията посетиха училища в София изнесоха лекции пред десетокласници и единадесетокласници.

Инициативата стартира на 25 февруари с лекция в Професионалната гимназия по транспорт „МАГХАН“, където инж. Тихомир Георгиев запозна учениците със спецификите за автомобилно оборудване, които компанията реализира за автомобилната индустрия и професионалните възможности в тази сфера.  В първата лекция за март, с акцент върху инженерните възможности на Бош Термотехника – „Контролирай климата в дома“, пред ученици от Софийската гимназия по строителство и архитектура (СГСАГ) застана инж. Стефан Златев.

Финал на инициативата за 2016 г. ще сложим през ноември, когато по двама ученици от трите училища, с интереси в инженерната професия, ще прекарат един работен ден в Бош България, в рамките на 15-то издание на „Мениджър за един ден“.