JuniorAchievementBulgaria
header_pic

"Изгряващи звезди" 2017 тази година ще се проведе във Варна

2017-06-01

 

Най-големият младежки бизнес форум – „Изгряващи звезди“, организиран от JA Bulgaria, тази година ще се проведе на 1-2 в комплекс Камчия, разположен на 25 км. южно от Варна. Събитието се организира в партньорство с Община Варна и ще бъде част от проявите във връзка с инициативата "Варна - европейска младежка столица" 2017. В тази връзка, официалното откриване на инициативата ще се състои на 1 юни от 13.00 ч. в зала „Пленарна“ на община Варна. 

 

По време на деветото издание на Младежкия стартъп форум 350 ученици и студенти от цяла България ще демонстрират своите продукти и услуги, разработени през годината и ще представят дейността си пред жури.

Тази година общо 41 учебни компании се борят за приза „Най-добра учебна компания на България“. По време на форума своите бизнес разработки ще представят и 25 студентски екипа от цялата страна, които участват тази година в програмата JA Startup. Те ще се борят за приза „Най-добър студентски стартъп“ на JA, както и за редица награди в специални категории.

Със състезанието младежите завършват едногодишното си обучение по програмите „Учебна компания” (ученици) и „Стартъп“ (студенти). Програмата „Учебна компания“ е запазена марка на JA и е призната от Европейската комисия за най-добра практика в обучението по предприемачество.

 

Форумът е отворен за посещение от всеки желаещ да се запознае с бизнес идеите на младежките екипи. За самите екипи ще бъде изключително вълнуващо да имат възможността да рекламират своите продукти пред реални клиенти и да осъществят продажби.

В журито ще се включат топ мениджъри от бизнеса, предприемачи и представители на държавните институции, за да определят кои участници ще получат престижните призове за „Най-добра учебна компания на България за 2017-та” и „Най-добра студентска компания (стартъп) на България за 2017-та”. 

 

Редица институционални и бизнес партньори на JA ще връчат награди в специални категории Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия (НАНМСП), SAP, Societe Generale Expressbank, Coca-Cola HBC, Nestle и др. Евродепутатът от ЕНП Владимир Уручев ще връчи награди в категорията „Предприемачи на бъдещето“ на една учебна компания и „Агропредприемачи на бъдещето“ на една студентска компания на JA – пътуване до столицата на Европа. Най-младият член на ЕП Андрей Новаков, с който JAреализира тази година проекта #StartupТворилница ще награди с пътуване до Брюксел един студентски екип от Техническия факултет на ЮЗУ Благоевград, където се реализира проекта.

Министерството на икономиката за трета поредна година ще избере най-добрия екип в рамките на своя конкурс за търговска марка „Брандико“, който се провежда в партньорство с JA България.

Победителят сред учебните компании ще вземе участие в състезанието за „Най-добра учебна компания на Европа“ 2017, което ще се проведе в Брюксел, Белгия на 11-13 юли, докато една от компаниите при студентите ще спечели финансиране, възможност 6 месеца да ползва споделено пространство в София Тех Парк и консултации с професионалисти на обща стойност до 10 000 лв, осигурени от JA.