JuniorAchievementBulgaria
header_pic

"Използвайте технологиите като средство, не като цел" - Иво Русев, Телелинк

2018-05-29

Интервю с Иво Русев, Директор „Търговско и Бизнес развитие”

 

На 2 юни Телелинк ще връчи на един младежки стартъп от ученици или студенти на JA, специална награда “Най-висок технологичен потенциал”. С какво тази тема има истинска стойност за вас, отвъд принадлежността ви към сектора на технологиите?

Може би ние, принадлежащи към сектора на високите технологии, си задаваме по-често въпроса - кога технологиите идват в повече и къде е баланса в приложението им?  Има страшно много визии за бъдещето ни, за нарастването на нивото на свързаност с технологиите, но е далеч по-интересно да разсъждаваме как те се прилагат, по какъв начин могат да променят положително общността и как да ги използваме с мярка и не самоцелно.

В какво трябва да насочат усилията си учебните компании, за да могат да ви впечатлят и да получат наградата на Телелинк?

Като използват технологията като средство, а не като цел. Точната технология, дори и в малък обем, но на правилното място, я прави безценна.

Предприемачество VS. Предприемчивост, кое е кокошката и кое яйцето?

За мен всеки човек е предприемач, неусетно без да слагаме излишна тежест ние всички сме точно такива и то неизбежно ден след ден. С израстването ни с изграждането на среда, приятели, идеи и надхвърляйки себе си и личните избори ние вече сме готови да споделим знанията и мечтите си и сякаш предприемачеството за мен е различен мащаб или естествено развитие на предприемчивостта ни.

Какво е посланието Ви към всички над 300 участници във форума „Изгряващи звезди“ на JA България тази година?

Нека всички те реализират мечтите си.