JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

JA България инициира предприемачески хамбар за създаване на бизнес в София тех парк

2016-01-28

JA България инициира предприемачески хамбар за създаване  на бизнес в София тех парк

 

На тематично JA парти представихме плановете ни да открием споделено пространство за работа, обучение и менторство за млади предприемачи и техните стартиращи компании в София тех парк.  Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA Bulgariaсподели с гостите за това, как с проекта планираме да добавим стойност към предприемаческата екосистема в България и защо сега, повече от всякога, е правилният момент да бъдат обединим усилия в постигането на тази значима кауза.

„JA Startup Hambar” е мечта в развитие. Знаем, че измежду няколкото споделени работни пространства и пре-акселератори в София нито един не предоставя фокусиран достъп за младежи на училищна възраст. Също така знаем, че много ученици и студенти нямат възможност да се включат в нашите програми в рамките на своето учебно заведение, въпреки своето желание, защото тяхната образователна институция не прилага програмите ни. Всички те имат нужда от място, където могат да създават идеи заедно със своите съекипници (и с други екипи), където ще имат достъп до ментори, знания и съвети. Стартъп хамбарът на Джуниър Ачийвмънт ще отговори именно на тези нужди” – каза Милена Стойчева.

Поздравления към екипа на JA и инициативата отправиха и Елица Панайотова, изпълнителен директор на София Тех Парк (TIN) и Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на републиката по здравеопазване и иновации.

С изграждането на JA Startup Hambar целим да отговорим на нуждите на изучаващите програма „Учебна компания" на JA България ученици и студентите от “JA Startup Program“, да събудим техния предприемачески дух и да насърчим личното им развитие. Средата ще мотивира младежите да развият способността си да мислят творчески, в същото време ще ги стимулира да поемат лична инициатива да разширяват полето на познанията си. В споделеното пространство младите предприемачи на възраст между 14 и 26 г. ще учат, трупат практически опит и ще правят първи стъпки в превръщането на идеите си в реалност.

По време на партито проведохме и търг с продукти, създадени от учебни компании на JA – екипи от млади хора, които в рамките на една учебна година се научават на практика как да реализират собствена бизнес идея. Събраните от вечерта средства ще бъдат използвани за оборудване на “JA StartUp Hambar”.

За чудесната атмосфера за забавление и ползо-творение допринесоха членове на алумни клуба на  JA България, DJ Роско, музикалната група Rudi, Duli, Muden & Kukusheff и компанията Кока-Кола ХБК, която осигури напитките за вечерта.

Още за мисията, визията, целите на инициативата JA Startup Hambar, можете да прочетете тук - http://bit.ly/JaStartupHambar.

Ще се радваме и да подкрепите JA Startup Hambar с лично дарение в кампанията на JA България в Indiegogo – http://bit.ly/StartupHambarIndiegogo.