JuniorAchievementBulgaria
header_pic

JA Bulgaria подписа споразумение за сътрудничество с Община Габрово

2016-10-04

JA Bulgaria подписа споразумение за сътрудничество с Община Габрово

 

Изпълнителният директор на JA Bulgaria Милена Стойчева и кметът на Община Габрово Таня Христова подписаха вчера споразумение за сътрудничество между общината и неправителствената организация. То ще бъде свързано с обединяване на усилията в по-ефективно обучение по предприемачество, финансова грамотност и умения за работа на ученици и студенти от Габрово и региона. Общината и JA ще търсят и възможности за изграждане на модел за публично-частно партньорство и осъществяване на съвместни инициативи.

В рамките на партньорството ще се провеждат периодично изследвания, анализи и експертни оценки, ще се разработват и прилагат програми и образователни стратегии. Ще бъде оказана методическа помощ, която да повиши професионалната компетентност на габровските педагози и специалисти в сферата на образованието.

Сътрудничеството предвижда организиране на състезанието „Малките в действие“, националната инициатива „Мениджър за един ден“ и регионални състезания по програма „Учебна компания“, която в деня на подписване на споразумението беше отличена със специална награда за принос в образованието по предприемачество в страната по време на първата конференция на Световния предприемачески мониторинг (GEM) у нас. 

Споразумението цели да повиши икономическия и социален статус на учителите чрез програмите на JA България, да разшири обхвата на програмите в училищата в града и областта, да възпита компетентности за бъдеща социална реализация на подрастващите, както и да ги научи на самостоятелност при вземане на решения.