JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

JA България сключи споразумение за сътрудничество с Община Хасково

2016-03-30

JA България сключи споразумение за сътрудничество с Община Хасково

На специална церемония на 29 март 2016 г. в Община Хасково изпълнителният директор на JA България Милена Стойчева и кметът на Община Хасково Добри Беливанов подписаха споразумение за сътрудничество. Целта на споразумението е да създаде основа за пълноценно партньорство между двете организации в процеса по въвеждане на обучение по предприемачество в училищата на територията на община Хасково, както и в провеждането на съвместни събития за насърчаване на развитието на младите хора в региона - на кариерните и предприемаческите им умения.

По-късно същия ден изпълнителният директор на JA България Милена Стойчева бе гост на наскоро учредения Startup Club на ученици от ПМГ "Акад. Б. Петканчин" в Хаскоро. Тя разказа за своя път като предприемач и организациите и компаниите, които е стартирала през годините. За учениците беше много интересно и изненадващо да разберат, че предприемачеството е не само процесът на стартиране на собствен бизнес, но най-вече начин на мислене и нагласа към света, който ще е все по-необходим на младите хора за успешна професионална реализация и който всеки млад човек може да развие в себе си.

По-късно през април екипът на JA България предстои да се срещне и с ученици от ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров"-Хасково, които също проявяват огромен интерес и активност в инициативите на нашата организация. Те наскоро участваха във форум "Професиите на бъдещето" с група от 50 ученици.

На 6-7 април предстоят обучения на учители от начален, прогимназиален и гимназиален етап от училища в община Хасково, което ще бъде своеобразно начало на конкретните дейности в изпълнение на споразумението. Обученията се провеждат със съдействието на Регионалния инспекторат по образование-Хасково и община Хасково. Любезен домакин ще бъде СОУ "Св. Паисий Хилендарски"-Хасково.

На 26 април за първи път в Хасково предстои да се проведе и регионално състезание за учебни компании в рамките на програма "Учебна компания" на JA България. Събитието ще се осъществи с цялостната организационна подкрепа на Община Хасково. Очаква се да вземат участие около 22-25 екипа на учебни компании от близките градове и области - Пловдив, Пазарджик, Карнобат, Нова Загора и др. По време на регионалното състезание учениците ще представят своите бизнес идеи и продукти, които разработват от началото на учебната година, като за първи път в регионално състезание те ще имат възможност да ползват изложбени къщички на централния площад в Хасково и да запознаят с дейността си и широката общественост.