JuniorAchievementBulgaria
header_pic

JA Bulgaria и Citibank подкрепят стартиращи компании в Американския университет в България за пета поредна година

2016-02-29

JA Bulgaria и Citibank подкрепят стартиращи компании в Американския университет в България за пета поредна година

 

През 2016 година за пета поредна година Citibank и JA Bulgaria подкрепят създаването на стартиращи компании в Американския университет. Подрепата е в рамките на програмата JA & Citi Enterprise program, която цели да обучи младите хора в основните принципи на създаване на стартираща компания – от намирането на правилния бизнес партньор, през избирането на продукт/услуга и проучването за нуждата му на пазара до финалния прототип и представянето му пред жури.

По време на курса студентите ще имат възможност да се докоснат до различни бизнес практици. В една от срещите бизнес доброволци от CITI ще поговорят с младите предприемачи на интересна банкова тематика и ще дадат обратна възка за подобряване на идеите им. В края на месец април всички стартиращи екипи, които са работили върху идеята си през втори семестър в Амерсиканския университет, ще презентират идеите си пред жури, публика и общността.

Партньорството между Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк България - Citi & JA University Enterprise Program – започва преди 5 години, като от 2013г. съвместната програма се развива в два университета – УНСС и АУБ. В рамките на програмата през тази година водещи мениджъри на Ситибанк България изнесоха поредица от лекции, целящи да подпомогнат идеите на предприемачите.