JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Още по темата

2018-08-14

ТЪРСЯТ СЕ. JA България набира бизнес доброволци

ТЪРСЯТ СЕ. JA България набира бизнес доброволци


прочети >>

JA Bulgaria кани своите бизнес доброволци по случай Международния ден на доброволеца

2018-12-05

JA Bulgaria кани своите бизнес доброволци по случай Международния ден на доброволеца

"По-лесно се убеждаваме от причините, които сами откриваме, отколкото от тези, които другите ни дават." Блез Паскал


По повод Международния ден на доброволеца – 5 декември, каним  всички JA Bulgaria ДОБРОволци на неформална среща, за да БлагоДарим!

За първи път Международния ден на доброволеца се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато Световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им. Програмата за бизнес доброволци и ментори на JA стартира през 2010 година и  цели да привлече повече бизнес практици в класните стаи, за да подобри образователния процес. Това става чрез споделяне на опит от света на бизнеса и превръщане на теоретичните знания в практика. Бизнес консултантите, които се включват са отворени за промени, забавляват се докато работят с млади хора, да имат желанието и възможността да споделят своя личен и професионален опит с младежи от всички възрастови групи. През 2012 г. бе направено проучване относно промените в българското образование и последиците от тях. Резултатът показа много понижено качество на обучението, което днешните ученици получават. За да подобри състоянието на образователната система, Министерството на образованието, младежта и науката прие нова политика и въведе нови модели и програми за преподаване, които са по-практически и икономически ориентирани.

Днес ние КАНИМ всички хора, които са прегърнали или подкрепят мисията на Джуниър Ачийвмънт – да развиват и внедряват икономически образователни програми за млади хора чрез партньорство между бизнеса и образованието.

Неформалната  среща на мрежата на бизнес добролци на JA,  организираме от НАС за ВАС на 5 декември 2018 от 19.00 часа, в обичания от всички нас JA StartUp Hambar в София Тех Парк. По време на събитието ще имаме възможност да си поговорим, да ви представим и да ни разкажете за вашите бъдещи и настоящи творчески планове, както и да се почерпим и да почерпим опит и знания едни от други.

Можете да заявите своето участие в срещата на следното Facebook събитие https://www.facebook.com/events/260120581318995/