JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

JA Bulgaria се включва като партньор на "Лагер за иновации в Габрово - нестандартен отговор на съвременните предизвикателства"

2016-08-29

JA Bulgaria се включва като партньор на

Лагер за иновации - Gabrovo Innovation Camp 2016 ще се проведе в Габрово в първите дни на октомври по инициатива на Президента на Република България Росен Плевнелиев и президента на Комитета на регионите на ЕС Марку Маркула. Събитието ще се осъществи с подкрепата на Областен информационен център – Габрово и евродепутатите Ева Паунова и Андрей Новаков.

JA Bulgaria с радост откликна на поканата на организаторите от Община Габрово и кмета Таня Христова да се включи като партньор със своята дългогодишна експертиза в провеждане на иновационни лагери като състезания с образователен характер. Членове на нашия екип ще съдействат при моделирането и структурирането на процеса на работа като цяло, а също така ще се включат и като ментори в подкрепа на работата на някои от екипите.

Gabrovo Innovation Camp2016 си поставя за цел да изяви таланта и въображението на активни и ангажирани хора, които желаят заедно да търсят иновативни решения на важни за съвременното общество предизвикателства.

Участниците ще работят съвместно от 1 до 3 октомври 2016 г., насочвани от професионалисти в ролята на ментори. Отборите ще търсят иновативни решения в четири основни предизвикателства - Factories of the future; Urban transformation; Innovation education; XXI century democracy (Фабрики на бъдещето; Градска трансформация; Иновации и образование; Демокрацията на 21 век).

Gabrovo Innovation Camp 2016 разполага с профили в социалните мрежи – https://www.facebook.com/GbInnoCamp/?fref=ts, https://twitter.com/gabrovo2016 и набира участници. В лагера могат да се включат всички желаещи на възраст над 17 години, мотивирани да развиват творчески идеи в иновативни социални решения. Лагерът ще се провежда на територията на Националната Априловска гимназия и ще завърши с представяне на разработените идеи и награждаване в зала "Възраждане".

Събитието, условията за участие и заявките за регистрация ще намерите на специално разработената електронна страница - http://gabrovoinnovationcamp.eu/.

Идеята за организиране на лагер за иновации в Габрово с подкрепата на Комитета на регионите и Президентството възникна през април тази година на среща между двамата президенти и кмета на Габрово Таня Христова.

Провеждането на лагери за иновации в различни европейски региони е сред инициативите на Комитета, които имат за цел да стимулират младите европейци да разработват съвместно иновативни идеи за правене на бизнес, а също така чрез наука и образование да търсят конкретни решения на значими обществени проблеми.

JA Bulgaria с удоволствие кани всички млади хора, работещи по нашите програми (ученици и студенти, завършили вече алумни), да кандидатстват за участие в това първо по рода си за България събитие! Подайте своята мотивация, опишете своя досегашен опит и ще имате шанс да попаднете в група от около 80 души, с които заедно да измислите иновативни решения на зададените казуси! Право да кандидатстват имат не само жители на Габрово, а хора от цялата страна. Ако бъдете селектирани, ще попаднете в екип от до 10 души, в който ще има както млади хора като вас, така и представители на бизнеса, медиите, държавните и общински институции и други заинтересовани страни. Учители също могат да кандидатстват за участие. Организаторите ще покрият разходите за нощувка и храна на всички участници, които не са от Габрово, а на по-късен етап ще стане ясно дали ще има възможност да бъдат покрити и пътни разходи.

Линк за кандидатстване:

http://gabrovoinnovationcamp.eu/sign/