JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

JA Bulgaria ще работи съвместно с община Враца за развитие на образованието и младите хора в региона

2016-12-09

JA Bulgaria ще работи съвместно с община Враца за развитие на образованието и младите хора в региона

 

На 8 декември 2016 г. община Враца стана дванадесетата община в страната, с която организацията ни подписа споразумение за сътрудничество. То е първа стъпка към по-активна съвместна дейност в общината, в която ще си партнираме с общината за разширяване на обхвата на обучението по предприемачество и създаване на възможности за развитие на потенциала на младите хора и спиране на изтичането на таланти от региона. Споразумението бе подписано от изпълнителния директор на JA Bulgaria Милена Стойчева и кмета на община Враца Калин Каменов на специална церемония.

В словото си кметът Калин Каменов поздрави екипа на Джуниър Ачийвмънт България и приветства инициативите, организирани от фондацията. „Добрите практики дават възможност на младите да се запознаят с реалната работна среда, както в бизнеса, така и в общинската и държавната администрация и са полезен опит за подрастващите“, заяви кметът Калин Каменов и припомни, че преди по-малко от месец община Враца се включи в инициативата „Мениджър за един ден“.

„Щастливи сме, че ще сключим това споразумение с община Враца, макар че нашето сътрудничество е факт от доста години“, заяви изпълнителният директор на Джуниър Ачийвмънт България Милена Стойчева. „С днешното подписване можем да дадем началото и на някои нови дейности, които са в посока изграждане на една друга култура и поведение в младите. Идеята е чрез няколко програми да поставим образованието като централна тема за голяма част от общините, с което да се ориентират младите хора в това. че имат възможност за реализация по родните си места“, добави още Милена Стойчева. На официалната среща по подписване на документа присъстваха още зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева, маркетинг директорът на ПОФК „Ботев“ Враца Денислав Георгиев, Светослав Маноилов, ст. експерт „Биснес развитие“ в Джуниър Ачийвмънт, директорите на СУ „Васил Кънчов“ - Димитър Марков, СУ „Козма Тричков“ - Нели Борчева, ПГТР – инж. Румяна Петрова и Кристияна Ценова – гл. учител по икономика и предприемачество в ПТГ „Н.Й.Вапцаров“. След сключване на споразумението изпълнителният директор на JA Bulgaria посети СУ „Васил Кънчов“ във Враца, където сподели опита си в мениджмънта пред ученици от X и XII клас.

Следваща скорошна стъпка в сътрудничеството с община Враца ще бъде специална покана към общината да домакинства среща-дискусия по формата "Световно кафене" за всички заинтересовани страни, която ще има за цел да очертае чрез един интерактивен и иновативен формат възможностите за развитие на образованието в региона и превръщането му в основен стратегически приоритет и гарант за успешното бъдещо развитие. Срещата е част от платформата на JA Bulgaria "Възраждане 28.0", която цели да намери нови пътища за решаване на дългогодишните проблеми на повечето български региони, свързани с обезлюдяването, липсата на привлекателни възможности за професионално развитие за младите хора и изтичането на таланти.