JuniorAchievementBulgaria
header_pic

JA Bulgaria участва с ментори във второто издание на FutureHack в MIT, САЩ

2019-08-21

JA Bulgaria участва с ментори във второто издание на FutureHack в MIT, САЩ

 

Членове на екипа на JA Bulgaria взеха участие като ментори във второто издание на FutureHack Global Innovators Bootcamp, който се проведе в Масачузетския технологичен институт от 21 юли до 4 август, 2019 г.

Global Innovators Bootcamp е трансформираща двуседмична програма за тийнейджъри (13 – 18 години), вдъхновена от формата MIT Entrepreneurship Bootcamp и книгата на проф. Бил Олет – Дисциплинирано предприемачество: 24 стъпки към успешния стартъп.

Програмата цели да развие независими, мотивирани лидери, способни да се справят с глобалните предизвикателства на утрешния ден. По време на нея, участниците преиминават през процес на себеоткриване, за да идентифицират своята страст и цел, като същевременно научават за въздействието на бъдещите технологии като роботика, 3D принтиране, синтетична биология, блокчейн и др. Те усвояват умения като лидерство, работа в екип и говорене пред публика, след което прилагат тези умения на практика, като формират екипи и представят своите бизнес идеи пред жури, съставено от експерти от бизнеса и академичните среди.

FutureHack


След края на програмата, участниците стават част от мрежата от FutureHACKERS – общност от ученици и ментори, което им дава възможност да реализират своите цели.


Тази година, програмата бе осъществена в партньорство с JA 
of Northern New England, с оглед на 100-годишнината на мрежата на JA и възможността за сътрудничество в световен мащаб, чрез фокус върху предприемачеството, технологиите и STEM уменията.